Categorized | M2's Corner, MankerBeer News

Bryggning med Omnipollo och Tired Hands

Förra måndagen bryggde Henok Fentie från Omnipollo bärs med Colin och Jean från superhypade Pennsylvaniabaserade Tired Hands. Hur fasen gick det till? Vi åkte dit och tog reda på lite mer.

Colin Tired Hands

Colin

Tired Hands distribuerar i princip ingenting, och vill man få tag på deras öl är det säkraste kortet att besöka deras tap house på hemmaplan, eller ha koll på det där med trading av öl (Det kommer vi att berätta mer om här på MankerBeer inom kort, för övrigt). När jag åkte ut till Dugges, där bryggningen skedde, hade jag tidigare endast haft möjlighet att prova en av deras öl, HandFarm som är en vitvinsfatlagrad Saison med toppbetyg på Ratebeer. Så det var klart att man var jäkligt sugen på att veta hur Jean och Colin nu hamnade mitt ute i den Göteborgska skogen för att brygga tillsammans med en person de egentligen knappt träffat.

Jean

Jean

Henok Fentie, en av hjärnorna bakom Omnipollo, hade blivit nyfiken på bryggeriet för en tid sedan och skickade lite mail fram och tillbaks för att lära känna pågarna innan det byttes lite flaskor över Atlanten och efter lite bromance-bondning så lyckades Henok helt enkelt övertyga de att, när Jean och Colin var i krokarna (Köpenhamn), istället för att bara gå ut och dricka massa bärs, att de helt enkelt skulle skapa ett kärleksbarn ihop. Recept skickades och tweakades och resultatet blir en mix av Omnipollos fenomenala Fatamorgana, som de flesta känner till vid det här laget, och Tired Hands Mago Tago. Mago Tago är Tired Hands version på en Simcoe IIPA, med en hel drös med mango tillsatt i jäsningen. Resultatet av dena bromance blir Omnipollo/Tired Hands Fatamatago Citra/Simcoe Mango IPA som kommer att ha premiär på BrewDog Bar i Göteborg lördagen den 30 augusti och sedan sprids de få faten som finns, till resten av Sverige.

 

Fatamatago

Fatamatago

Omnipollos Henok Fentie säger att:

”Vi upplevde att det fanns ett släktskap mellan våra bryggerier och framförallt när det kommer till välhumlade öl. Ölet är bryggt på Dugges (Göteborg) och är en korsning mellan vår Citra/vete DIPA Fatamorgana och Tired Hands Simcoe/mango IPA Mago Tago – en Citra/Simcoe/mango/vete IPA helt enkelt. Det har varit ett spännande samarbete där vi djupdykt i varandras respektive möjligheter/begränsningar, både vad det gäller process och ingredienser. Vad jobbar man med för vatten i Pennsylvania? Hur utnyttjar man estrar istället för att förtrycka dem? Är det värt besväret att skeppa basmalt över Atlanten?”

Efter avslutad bryggning tog jag med gänget till BrewDog Bar och bjussade på lite smarrig bärs innan taxin tillbaka till Landvetter gick, och det verkade som att vi fick de att trivas i Sverige under de få timmar de var här, det känns kanonbra!

Jag personligen älskar nästan alla galenskaper Omnipollo får ihop men till och med måste erkänna att förväntningarna på denna är skyhöga! Vi snacka en 1000 liters batch med 200 kg mango i, fullproppat med Citra och Simcoe. Det vattnas för fasen rejält i munnen bara jag tänker på det! Men på något sätt så är jag övertygad om att grabbarna lever upp även till de här förväntningarna!

/M2

 

Magnus "M2" Svensson

Skribent och IPA-krönikör på MankerBeer.com. Som kockskolad och med ett stort intresse för mat, humle och allehanda tokigheter står "M2" för MankerBeer.com's kulinariska sida. Just nu är det fullt sjå med att öppna BrewDog Bar för M2 men han hinner med både öldrickande och andra hyss samtidigt.


Magnus "M2" Svensson

Skribent och IPA-krönikör på MankerBeer.com. Som kockskolad och med ett stort intresse för mat, humle och allehanda tokigheter står "M2" för MankerBeer.com's kulinariska sida. Just nu är det fullt sjå med att öppna BrewDog Bar för M2 men han hinner med både öldrickande och andra hyss samtidigt.

More Posts

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply