Categorized | Ölrecensioner

Delar av mitt rökölstest

Hmmm, varit lite för upptagen på sistone och har därför inte hunnit uppdatera bloggen rikigt. Inte hunnit dricka så många goda öl heller, bara lite av de rököl jag haft hemma.

Gått igenom dem lite peu un peu då vissar har varit kraftiga och andra fått slinka ned då jag haft tid. Har annars varit upptagen med att spela Foosball och dricka Brooklyns EIPA i för stora mängder, en god öl jag inte kan få nog av. Dock skulle jag vilja torrhumla den. Blir att ta med silen och lite humle till Spitfire (rekomenderas ett besök där) nästa gång.

Åter till rökölen. Blir dock inga betyg då ja inte hann med.

Rogues smoke ale. Känns som en svagare porter i fråga om charkuterier, där en svag röksmak istället cirkulerar. Lätt “luftigt” eftersmak (enligt etiketten på flaskan pga humlen)
Ljus bärnstensfärgad vätska, därför imponerande med “portersmaken” för att ändå vara så ljus (om än rökt ale…). skulle vara kul att humleboosta den, tror dock att rökigheten försvinner då.
Mild rökighet. Lite för “klen” men är trots allt en rökig ale och inte ne tjock mörk porter.

Left Hand Smoke Jumper (Smoked Imp porter)
Tung doft, kraftig smak, viss alkostyrka. Rätt len men inget charkuteribett eller så. “för tung” utan att sticka ut. Lite söt smak, viss “efter-rökighet”. Hade också stått hemma ett tag.

Nils Oscars Rökporter
lätt känsla i munnen, inte lika tung som andra porters. svaga toner av charkuterier, viss rökighet. borde serverats varmare. Lite annonym jämfört med många av de andra.

Aecht Schlenkerla Rauchbier (tack Fredrik för tippset)
En härlig rököl med många smaker som ofta byter toner och nyanser. Mild men inte tam. Vinner och förlorar på sina 5.1%. En starkare hade kanske gjort akoholstyrkan mer genomträngande om man inte gjort den mer portermörk och nu när den är såpass svag så är den lite väl mild och därför känns den enklare att ha så balanserad.

Kvar är då Smokehead Paradox bland rökölen. men den hållerjag på.

Tog även farväl av min sista flaska Schneider Hopfen Weise och fan vad den sista flaskan var god. Mumma, hade blivit lite lenare men fortfarande sådär gott vetehumlig som bara den kan vara. Blir kul att smaka Brooklyns version nu snart

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply