Categorized | Ölrecensioner

Torpedo IPA och La Trappe Witte

Så, efter att ha haft fullt upp med diverse annat så fick jag igår äntligen smaka på Sierra Nevadas Torpedo IPA som vi nu hittar i ordinarie sortimentet på vårt kära systembolag.

En kraftigare doft än den vanliga Pale Alen, riktigt fräsch doft som utlovad en len brygd.
Detsamma gäller även smaken som också är len och fräsch.
Tydlig humlemsak som påminner om nyhumlat, dock är den vare sig för besk eller smakrik utan bra balanserad. Fint och enkelt (utan att bli klen i smaken).
Efterbeskan växer på en och är även den len och smidig. Inga enorma fruktsensationer i smaken utan mer ren humlesmak. Överlag en bra IPA att variera Pale Alen med. De 7.2% märks inte heller vilket jag på förhand skulle ge starkare och beskare humlekaraktär. men icke.
Ja, jag skulle inte sätta betyg utan ändra skalan, men har inte hunnit så blir betyg ett tag till.
Den får 4.5 kastanjer av 7 (4.5/7)

Idag blev den första fredagsölen en La Trappe Witte Trappist som även den nu är ordinarie. Jag blev lite bortskämd i Polen med hela La Trappe sortimentet men lät denna vara för att få smaka den på “hemmaplan”.
Stort fluffigt skum som sedemera faller bort, en underbart klargul vätska som sedan får en fin grumlighet i takt med att jästen spär ut den. Småkryddig doft med lite vete. Väldigt frisk och småsyrlig smak med vaga vetetoner som inte “sötar” ner den friska smaken. Dock hade jag önskat något mer, nu blev den nästan lite smaklös. En enkel veteöl som säkerligen faller många i smaken och som är bra tillsammans med mat. Inte dålig, men inte spännande.
Därav, 3.5 kastanjer av 7 (3.5/7)

Såhär långt känns det som om de nya ölen mer är anpassade för att kunna drickas till mat och fler åt gången. Både Witten och Torpedon känns som bra val att ta in, men lite säkra kort samtidigt. Punk IPA t.ex. var ju mer en smakbomb då den kom och likaså är Broder Thelonius smakrik och bra. Får se, har båda ölen från Brew Dog hemma nu också. Men blir kanske att öppna imorgon.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply