Kort analys inför släppet 1/6 på Systembolaget!

På onsdag är det så dags för sommarens näst sista släpp då juli i sedvanlig anda har uppehåll på roliga släpp utan vi får förlita oss till våra samlingar och sommarölen. Men vad dyker upp då på onsdag? Enligt mig en rätt bra blandning av öl. Den alltid lika trevliga Bière Nouvelle Sur Lie är en Bière de Garde som jag först brukade hoppa över när den kom. Men när jag väl provade den insgå jag hur läskande och trevlig sommaröl den är. Visst kostar den 70kr för en 75cl flaska, men den är värd att prova. Avery’s The Reverend är bryggeriets quadrupel. Nu är ju inte amerikaner belgare och det brukar även märkas på hur de gör sina tolkningar. Avery’s Grand Cru var väl speciell och så, men riktigt bra kan jag inte kalla den. BrewDog IPA is Dead är ett fyrpack single hop-öl, alltså en öl där man bara använt en humlesort per öl. Då jag drack serien för ett par dagar sedan så var väl slutnoteringen att samtliga var rätt bra, men att de mer visade hur humle oftast behöver komplettera varandra mer än hur bra varje humlesort är. Fortfarande något jag tycker alla bör köpa för att lära sig mer om humlekaraktärer. Mikkels tvilling Jeppe, även kallad the “evil twin” har gjrot en imperial stout med mycket vaniljtoner och som säljs som Evil Twin Soft Dookie. En öl från en kille att hålla ögonen på, jag har provat lite olika från honom och trots att han licensbrygger all sin öl så görs dem hos Amager, BrewDog och De Molen – så han vet vilka han ska samarbeta med! Belgisk suröl har vi två exempel på i det här släppet – först genom Oude Beersel Framboise, en fruktlambic med 250gram hallon per liter öl och sedan genom Boon Kriek Mariage Parfait. Av dessa två, där man bör prova båda mot varandra så är den senare riktigt, riktigt god och kan helt klart rekomenderas! Sist ut är en nybliven favorit från i fjol. Brooklyn Sorachi Ace, en öl som skulle lanserats i maj men som blev uppskjuten tills nu. Det är en ljuvlig saison med massa Sorachi Ace-humle som ger lite gräddigt blommig karaktär med dill, kräftor och apelsin. Inte alla lär gilla den, men jag tycker att den växer på en!

Läs mer om två av ölen här:
Manker om BrewDog IPA is Dead
Manker och Garrett Oliver pratar om bl.a. Sorachi Ace

11169 St. Sylvestre Bière Nouvelle Sur Lie Frankrike 75 cl 70,00 kr T5
11585 Avery The Reverend USA 65 cl 79,90 kr T5
11174 BrewDog IPA Is Dead Storbritannien 1320 99,20 T5
11168 Evil Twin Soft Dookie Danmark 50 cl 64,90 kr T5
1697 Oud Beersel Framboise Belgien 37,5cl 45,50kr T5
11508 Boon Kriek Mariage Parfait Belgien 37,5cl 57,40kr T5
11147 Brooklyn Sorachi Ace USA 75cl

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

2 Responses to “Kort analys inför släppet 1/6 på Systembolaget!”

  1. Anonymous says:

    Innis & Gunn Triple Hopped lanseras 1 augusti.

  2. Manker says:

    Just fan.. hade glömt att ändra det. gjort nu 🙂

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply