Categorized | MankerBeer TV, Ölrecensioner

Blog collaboration: Manker Beer TV feat Ölhunden.se – Flying Dog K-9 Cruiser

 

Det händer då och då att svenska ölbloggare sätter sig ned och svingar bägare tillsammans och sedan skriver lite om det. Men det är mer sällan man ser ölbloggare göra rena collaborations tillsammans, så vi på Manker Beer tyckte att det var dags att ändra det och samtidigt få in lite julstämning. Så tillsammans med Ölhunden beslutade vi oss för att göra en gemensam julölsrecension.

Ölet blev såklart den passande Flying Dog K-9 Cruiser, en english strong ale med Amerikansk Saaz- och Milleniumhumle och en rätt ordentlig alkoholhalt på 7,4%. En öl jag tidigare druckit (februari 2010) (samtidigt dracks en av Jessica Heidrish provbrygder..) och då gav ett väldigt högt betyg i form av “bättre+”, men då hade den stått på krogen ett bra tag varpå bäst-före-datumet gått ut – vilket hos en öl som denna inte gjorde så mycket. Jag gillade hur sötman fått mer karaktär av choklad och hur den “mörknat” till något. Sedan drack jag den även i fjol som dryckesöl med intrycket av att det är en bra engelsk strong ale med bra maltbas och bra balans.

Ölen finns på de flesta Systembolag som fått in ett okey utbud av julöl och går på cirka 26 kronor flaskan.

Nu tycker jag att ni ska kika på videon istället för att läsa vidare, och skäll inte på oss om ni inte gillar den. Missa inte heller att Ölhunden.se även finns på Facebook.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

4 Responses to “Blog collaboration: Manker Beer TV feat Ölhunden.se – Flying Dog K-9 Cruiser”

  1. Fritzl Keller says:

    Achtung mit das lautsprechersignal, zu viel klirrfaktor. Vorsicht und rühig, oder mit ein limiter gemixen. Oderwise is easy schnappen der springwerk, blowenfuse, unt poppenkorken mit spitzensparken!

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] (btw, ni har väl inte missar vår videorecension tillsammans med ölhunden från i förmiddags?) […]

  2. […] sakerna vi gjorde i fjol var vår collaboration med ölbloggaren Fredrik från Ölhunden.se där vi gemensamt provade Flying Dogs K-9 Cruiser, vilket då är videon […]


Leave a Reply