Categorized | MankerBeer News

Manker Beer + Beer Wars = FEST

Som framkommet igår så kommer vi på Manker Beer vara med och sätta upp releasefesten för den Nordiska releasen av Beer Wars tillsammans med Despotz. Filmen som nu i ålder inte är lika ny är däremot minst lika aktuell. Filmen belyser inte bara hur små amerikanska bryggerier ser på sin situation och varför de brinner för sitt arbete utan även hur en massindustri och skrev lagstiftning sätter käppar i hjulet för detta. Något vi i Sverige med vår lagstiftning delvis kan relatera till. Det är roligt att se så många bloggare och öldrickare som nu börjar skriva och tycka mer om den frågan och jag tror att vi har mycket att lära oss av och inspireras av utifrån denna film.

I samband med släppet av filmen som släpps den 8e december (bra julklapp) så har vi satt upp en grym releasefest onsdagen den 7e december på Restaurang Sorbon ute i Bromma. En krog som visserligen blir lite bortglömd på grund utav läget men som tillsammans med Akkurat och Oliver Twist är de som verkligen lyft fram amerikansk öl i Sverige. Under åren har det samlats ihop massa bra öl och jag har även sett till så att vi finner lite specialer där denna kväll.

Det hela börjar med en kombinerad middag och ölprovning där vi på Manker Beer valt ut en samling amerikanska öl, varav några lite mer (sverige-)exklusiva. Vi provar mellan minst en 5-7 olika öl och pratar lite om dem, om vad som sker i ölvärlden och ger tips på öl- och matprovningar. I erbjudandet om detta ingår såklart en DVD av filmen.

Utöver det kommer det finnas fina erbjudanden på film+öl samt så har vi valt ut en 6-7 olika öl som kommer säljas per glas istället för på dyrare och större storflaskor. Så det kommer bli riktigt roligt. Vi kommer se till så att det finns massa häftiga öl, många av dem sverigeexklusiva och till rba priser för att alla – ölnördar som “vanliga öldrickare” ska ha en skön kväll. Så vet du om att det kommit öl under året som du velat prova men inte haft råd eller lust med då de varit på storflaska så har du ett perfekt tillfälle nu.

Den 6e december, dagen innan kommer vi på Manker Beer att ha en miniprovning om intresse finns, det provas 4-5 olika amerikanska öl i ett mer avslappnat event med de som inte kan den 7e. För att vara med på detta minievent, maila mankerbeerblog@gmail.com med antal personer och namn.

För mer information om releasefesten se nedan och OSA till eventet (det den 7e) på denna länk.

 

Pressrelease:

Despotz Media släpper dokumentärfilmen Beer Wars på DVD! Tillsammans med Manker Beer (www.mankerbeer.com), Europas största blogg om amerikansk öl, inbjuder vi till releasefest med middag med tillhörande ölprovning och bra erbjudanden på filmen och god amerikansk öl.

Fest…en kommer att äga rum onsdagen den 7:e december med start klockan 18.30 på restaurang Sorbon i Bromma, som har ett av Stockholms bästa utbud av amerikansk öl. Manker Beer kommer se till att det finns många trevliga överraskningar bakom baren till schyssta priser.

Kvällen startar med en kombinerad middag med ölprovning ledd av Manker och M2 från Manker Beer där ni i matväg kan välja mellan pasta med cognacsflamberad oxfilé eller Sorbons goda hamburgare (vegetariska alternativ finns). I ölväg provar vi minst 4-5 stycken amerikanska öl, många av dem Sverigeexklusiva. Manker Beer introducerar ölen, berättar om sina resor, uppelvelser och lärdomar om öl från öllandet USA och ger tips och förslag på öl och matkombinationer.

Priset (inklusive en DVD av Beer Wars): 350 kr för hela kalaset

Om ni önskar delta på middag och ölprovning o.s.a. senast 30 november till promotion@despotz.se (obs. platserna är begränsade. Observera att middag och provning börjar cirka 18.40).

För er som vill komma förbi efter middag och provning (20.00 och framåt) kan vi erbjuda DVD + av Manker Beer utvalda öl för specialpris i baren. Det kommer även finnas möjlighet att prova ett antal exklusiva amerikanska öl per glas istället för på helflaska samt andra bra erbjudanden.

Se trailern till filmen här: http://www.youtube.com/watch?v=uY-Bg5Odi0M

För mer info:

www.despotz.se

www.mankerbeer.com / www.facebook.com/Mankerbeerblog

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

One Response to “Manker Beer + Beer Wars = FEST”

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] M2s Corner: M2 möter tågtjuven (?) Garrett Oliver Manker Beer TV – Crazy Tour at Oskar Blues Manker Beer + Beer Wars = FEST Manker Beer TV – Guided Tour of Dogfish Head Brewery Manker Beer and Food TV -1- Köttbullar och […]


Leave a Reply