Categorized | Ölrecensioner

Årets sista öl – The Kernel India Pale Ale Simcoe Centennial

Efter två och ett halvt års bloggande om öl, ölresor till USA och smått ohälsosamma mmängder amerikansk öl så är det nu dags för årets sista recension, och mot alla odds handlar den om något så otypiskt typiskt som en brittisk IPA. Det är en av M2s nya favoriter, det rätt så nya brittiska toppbryggeriet The Kernel som får stå för ölen, en IPA med Simcoe och Centennialhumle. The Kernel är nog ett av Storbritanniens och kanske världens mer spännande nya bryggerier med sina små batcher som sällan distributeras alltför långt ifrån London. Vilket är synd då de håller en bra kvalitet och hyllas av en unison kör. Så tack till M2 som fann ölen på Bierkoning i Amsterdam. Så, nu dricker vi ut 2011 och tar baksmällan 2012!

 

The Kernel India Pale Ale Simcoe Centennial

 

Utseende: Gyllene orangedisig vätska med fint skum med porösare botten med krämigare krämfärgad topp.
Doft: Fräsch arom där den riviga Centennialhumlen med dess sälta går bra mot all grape och besk tropik från Simcoen.Fruktig utan att bli en fruktbomb vilket jag gillar, samtidigt som den är lite krämig (fruktkräm) i mixen av humledofter. Jag gillar.
Smak: Medelstor munkänsla med bra kolsyra. Smaken är minst lika fräsch och “ren” som aromerna, om inte mer. Det börjar av grape, citrusskal och en fruktkaramellsyrlig simcoeboost för att gå över till en mitt med mer sälta och som dör ut i fin balans. Attans vad mycket smak den har utan att bli för besk eller överhumlad, här är ett bra bevis på att topp-IPA’s ska vara balanserade och brygda med medvetenhet snarare än att bara kötta ned olika humlesorter och ge för mycket smak och beska som till slut förstör mycket av helheltsupplevelsen.
Betyg? – Bättre+. Proppfull med smak och en balans och renhet som många amerikanska IPAs lätt virrar bort sig från, ja jag sa det! Fin fruktsyrlighet, lite sälta och en måttlig och passande beska gör det här till en bra IPA att avsluta året med. I med bottensatsen och det blir humlegrumligt och man förstår varifrån färskheten och smakerna kommer ifrån. Det här är gjort på bästa sätt, i små batcher och slipper resa långt. Stort tack till M2 för detta och Darren, se, brittisk IPA hyllas på Manker Beer!

 

Stort gott nytt år på er vänner!

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

One Response to “Årets sista öl – The Kernel India Pale Ale Simcoe Centennial”

  1. I just want to give you both a big hug right now 🙂

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply