Categorized | MankerBeer Talk

Breaking news – Garrett Oliver till Sverige och Akkurat i april

Som vi hint’at om en tid, men först nu kan avslöja så kommer en av våra förebilder inom ölvärlden hit till Sverige. Såklart pratar i om gentlemannen och ölgurun Garrett Oliver, mannen som tagit Brooklyn Brewery ett steg längre och både skrivit “lätta” liksom mer komplicerade böcker om öl, liksom i flera år har hållit föreläsningar och provningar med öl och mat, öl och ost, öl och vin etc.

Det är alltså inte bara The Chili Food Experiment eller att Brooklyn nu lanserar sin Brooklyn East India Pale Ale på fat i Sverige som är nytt för i år – utan nu kommer deras ledgestalt åter hit efter förra vårens uppskattade besök.

Garrett kommer att komma till Sverige 25-27e april och som vi klurigt (eller inte) gett aningar om så kommer ett par spännande events att äga rum i Stockholm under dessa dagar. Det första eventet är nu nästintill helt klart och vi på Manker Beer kan stolt och förväntansfull presentera för er en Tap Takeover Tap Special (är faktiskt “bara” 6st fat)  på Akkurat i Stockholm ,kvällen den 27e april. Garrett kommer att närvara och  presenterar ett par av sina öl på fat. Sett till de öl som kommer så är det öl som inte bara når andra sidan Atlanten för första gången utan som också lämnar Brooklyn och Manhattan för en premiärvisit i världen bortom det trygga hemmet. Om inte det är ett bevis på att Sverige är uppskattat av Garrett så vet jag inte.

Kikar vi på ölen som kommer att finnas påkopplat på Akkurat nedan, och på de öl som kommer att dyka upp under dessa dagar men inte är listade nedan så är det enda vi kan säga – besök Stockholm dessa dagar om du gillar the Brooklyn Brewery. Vissa av ölen som kommer att anlända är så exklusiva att de bara serverats någon enstaka gång överhuvudtaget medan andra är åldrade rariteter eller speciella på många andra sätt.

 

På fat på Akkurat (preliminär lista)
Blast

Companion
Mary’s Maple Porter
Dry Irish Stout
Radius
Bitter

Missa inte vår intervju med Garrett från i våras
Manker Beer Tv – Episode 1 – Garrett Oliver från Brooklyn Brewery

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

4 Responses to “Breaking news – Garrett Oliver till Sverige och Akkurat i april”

  1. Är det ett “öppet” event eller bara för särskilt inbjudna (hur blir man det?)? Låter j-gt intressant!

  2. Christian says:

    o0! Det är rätt givet att jag kommer, om jag bara inte jobbar då! 😀

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] har tidigare nämnt att Brooklyn Breewery’s Garrett Oliver kör en Tap Atack på Akkurat den 27e april samt håller en exklusiv Beer Makers Dinner på nya restaurangen Motwalls två dagar […]


Leave a Reply