Omnipollo/Evil Twin Project Free Beer – Fuck me it’s free!

Kommer ni ihåg Project Free Beer som vi skrev om för ett tag sen? Projektet där nyss silver- och guldbelönade Omnipollo och Evil Twin fortsätter samarbeta efter ölduon Russian Roulette med målet att släppa en helt gratis öl.

Många var skeptiska och många tvekade på att det ens skulle bli av. Men så kom idag en rejäl statusuppdatering direkt från Henok – så alla tvivlare, låt oss presentera Project Free Beer:

 

Ok. av alla öl jag släppt så har inget genererat så mycket frågor och spekulation innan det än släpps. Här kommer info. och bild på kranskylten – den blivande klassikern, en rosa “one eyed smiley”

Free Beer – ett uppföljningssamarbete mellan Evil Twin Brewing och Omnipollo – sponsrat av Bishops Arms!

Tänk om kvalité var billigt? Tänk om hantverk var billigare än massproducerat?

För att besvara dessa frågor så gjorde vi följande.

Först bryggde vi en dyr IPA på 6,2 % som är humlad med Australiensisk och Nya Zeeländsk humle på en fluffig bädd av tysk, engelsk och Belgisk malt.

Sedan kontaktade vi hanverksölspoinjärerena Bishops Arms och frågade om de ville sponsra detta….och det ville de.

Här nedan följer praktiska frågor och svar kring projektet.

Gratis öl, yeah right?

Svar: Free Beer kommer att vara gratis i Danmark och i de länder i Europa där det är lagligt. I Sverige är det som bekant olagligt att ge bort öl (eller att sälja det för billigt) och Free Beer kommer därför att kosta 35 kr/glas.

När, var, hur?

Svar: Premiären för Free Beer kommer att ske på Bishops Arms i Köpenhamn kl 16.00 lördagen den 13:e oktober, varefter 1 fat kommer att släppas helt gratis varje dag i 10 dagar totalt. I Sverige kommer Free Beer att släppas kl 16.00 lördagen den 20:e samt lördagen den 27:e. Utöver detta kommer runt 10 stycken fat att skickas runt till övriga Danmark och ett fat ryktas landa på en krog i New York.

Free Beer kommer att finnas på följande Bishops Arms pubar i Sverige:

· Folkungagatan (Stockholm

· Vasagatan (Stockholm)

· Marina Plaza (Helsingborg)

· Savoy (Malmö)

· Avenyn (Göteborg)

· Gävle

· Östersund

· Umeå

· Skövde

· Trollhättan

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply