Categorized | MankerBeer News

MankerBeer News: Wicked Wine, Founders och Camden vs Mohawk inför SBWF

11660082-largeNästkommande två veckor är veckorna då numera inte bara den svenska utan även internationella öleliten samlas i Nacka Strand utanför centrala Stockholm. Stockholm Beer and Whisky Festival har gått från en smärre festival i Sollentuna till en av världens tre största dryckesfestivaler. Sedan svenska importören Wicked Wine tog Founders i sin portfölj har man arbetat med att få in ölen på fler krogar runtom i landet och nu inför SBWF kan man också stoltsera med att få hit bryggeriet! Förutom att Sverigebekantingen Sierra Nevada i år får en egen monter fullproppad med häftiga öl så har man ett par events under veckan.

 

24/9 Camden vs Mohawk på The Flying Elk

Onsdagen den 24:e september 17.00 bjuder Wicked Wine in till en härlig kväll på The Flying Elk. Camden Town Brewery och Mohawk Brewing står som värdar med deras samarbete Camden vs Mohawk är eventets centrala punkt. Massa annat gott från de båda bryggerierna kommer också erbjudas. Ett gott häng i The Flying Elks avslappnade miljö.

 

27/9 Häktet

För er som inte orkar eller kan åka ut till mässan kommer Matte köra en liten schysst tillställning i vinbaren på Häktet lördagen den 27:e september mellan 17.00-20.00. Öl som kommer finnas till förfogande är bland annat Flying Dog, Camden, Clown Shoes och Founders. Väl bemött!

 

1/10 Founders på Bishop Arms Folkungagatan

Founders Brewing Co på Bishop Arms Folkungagatan den 1:e oktober 18.00. Provning med väl utvalda öl. Det kommer finnas 40 platser till provningen för kuvertpriset 495 kronor (sju sorters öl). För er som har förhinder kommer duon resterande dagar dvs torsdag-lördag (2-4 oktober) ta sig från mässan i vettig tid för att köra Founders efterhäng på Folkis. 11 kranar (!) Founders kommer finnas tillgängligt.

 Framförallt allt häng med Founders är något jag grämer mig över att missa. Tyvärr är halva MankerBeergänget i USA för Great American Beer Festival andra veckan av SBWF och missar därmed massa kul. Så jag hoppas att ni passar på och tar er till ovan ställen för lite redig bartime!

Vill ni läsa mer om Founders kan ni läsa vår intervju med ena grundare Mike Stevens här.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply