Balder Spekulerar: Öltrender 2015, öl i välgörande ändamål

Från lågoddsaren (Ölburkar) till en öltrend med ett mellanodds. Detta tror jag på, men jag är inte alls säker.

Nyligen så var jag på en välgörenhetsmiddag anordnad av min gode vän Knut Knutsson.KK lådan
Middagen var utformad på så vis att man fick lägga ett bud på om man ville delta i middagen och sedan skulle alla pengar gå till en fond för Barn med autism och Aspbergers. Tillsammans skrapade vi ihop ca 10.000 kr till stiftelsen i Sverige samt någon tusenlapp till en insamling i USA.

Jag tror att detta är något som kommer att öka lavinartat. För man möts av en öppen och välvillig subkultur, som ölvärlden ändå är står, som är väldigt öppen för att hjälpa andra. Det finns många fall av välgörande projekt som är anordnat av hantverksbryggerier, främst i USA, så det vanligt och jag tror att det kommer att spridas till även utanför bryggerierna.

Det är naturligtvis inte bara bryggerierna som engagerar sig hårt i dessa välgörande projekt. Två av våra goda vänner Bill och Bryan har bland annat lagt ner mycket tid på den första riktigt ordenliga insamlingen från vanliga människor till förmån för barn med leukemi. Detta på grund av att en väldigt god vän till dem drabbades av en så hemsk sak som att hans stackars barn fick leukemi. Massor med pengar har samlats in till detta och via deras insamling ”Lambics against Leukemia” har man till och med fått öl av Jean van Roy (Cantillon) och Armand Debelder (Drie Fonteinen) som man sen har lottat ut. Tror faktiskt att en del av ölen har stått i min ölkällare innan de kommit över till Bryan. Förutom att skapa ett roligt lotteri där man vunnit smått fantastiska öl, så har det gett en större medvetenhet om leukemi och hur hemskt det kan vara för en familj och för ett barn. Detta tror jag har blivit ett startskott för många som planerar detsamma.

Vem vet, kanske kommer MankerBeer att hålla en insamling på något vis under 2015?

Öltrend 2015, öl i välgörande ändamål. Ni vet var ni hörde det först!

Balder

Balder - Beer Writer & Head of Bacon Wonders. Balder, aka pappa, har ett enormt intresse för allt som handlar om öl; Laga mat till, och med öl, brygga egen öl, byta öl, dricka öl, prata om öl, resa för att dricka öl och vad ni än kan tänka er. Vår man i Malmö med omnejd.


Balder

Balder - Beer Writer & Head of Bacon Wonders. Balder, aka pappa, har ett enormt intresse för allt som handlar om öl; Laga mat till, och med öl, brygga egen öl, byta öl, dricka öl, prata om öl, resa för att dricka öl och vad ni än kan tänka er. Vår man i Malmö med omnejd.

More Posts - Website

Follow Me:
YouTube

2 Responses to “Balder Spekulerar: Öltrender 2015, öl i välgörande ändamål”

  1. Chris says:

    Du har ju även arbetet mellan Monks Cafe och Eskilstuna ölkukltur “Not For Sale Ale” som går till arbete mot trafficking.

  2. Sander says:

    Håller med Chris, tänkte också på Not For Sale Ale. Ska bli superspännande att se hur den här trenden faller ut!

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply