Categorized | MankerBeer News

MankerBeer News: Mathias Dahlgren och Jeppe Jarnit-Bjergsø (Evil Twin) brygger öl ihop

md_3xI fjol parades Jeppe Jarnit-Bjergsø från Evil Twin Brewing ihop med flerfaldigt stjärnbelönade mästerkocken Mathias Dahlgren. Jeppe som tidigare öppnade korgen Törst vars restaurangdel, Luksus 2014 blev den första restaurangen med enbart öl på menyn att få en stjärna i Guide Micheline. I samma veva som de fick sin stjärna belönades Mathias Dahlgrens Matsalen åter med två stjärnor medan Matbaren fick behålla sin stjärna. De båda delar en enorm passion för god mat och dryck och spann vidare på förslaget att de borde ta fram en öl ihop. Mathias som tidigare har en serie öl ihop med S:t Eriks Jessica Heidrich är ju inte den som snålar på ingredienser eller är feg för nya ideer, smaker eller perspektiv på öl. Vilket lär fungera väldigt bra ihop med den ibland smågalna Jeppe som inte han heller tvekar att twista till sina öl. Så i mitten av nästa vecka kommer man att inta Sigtuna Brygghus för att brygga en då lite otippat inte alltför stark och inte alltför tokig öl ihop. En på många sätt nordisk öl kan man nog säga som tydligt visar de bådas ursprung och som kommer att fungera väl ihop med de bådas menyer.
Självklart är vi på plats, så stay put!

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

One Response to “MankerBeer News: Mathias Dahlgren och Jeppe Jarnit-Bjergsø (Evil Twin) brygger öl ihop”

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] den otroligt matintresserade Jeppe. Tack vare gemensamma kontakter kom Jeppe och Mathias Dahlgren att föras ihop och det slog direkt gnistor om paret som spånade fram ett samarbete som tidigare i år släpptes […]


Leave a Reply