OmniMankerBeer week: Äntligen dags för Omnipollos Hatt att öppna

omnirasmusAllt sedan jag fick höra det första mumlande indicierna om att Henok Fentie och Karl Grandin Omnipollo var igång med planer på en egen bar så har förhoppningarna varit höga. När det också gick ifrån lösryckta citat och antydningar till de första officiella nyheterna om en bar i egen regi så var det redan på förhand en av årets händelser. Sedan tidigare är Karl inblandad i Pizzahatt, en modern kvalitetspizzeria som bara råkar ha ett ypperligt utbud av öl och utifrån vad som har gått att läsa sig till genom Omnipollo och deras Hatts Facebook och Instragramsidor så verkar detta bli något liknande fast flyttat till Omnipollos värld.  Det kanske inte är någon större nyhet när, var och hur baren öppnar för er som följt oss under OmniMankerBeer Week där ni fått möta Karl, Henok och Viktor. Men öppningsdatum för Omnipollos Hatt är nu på lördag klockan 12.00 och adressen är Hökens Gata 3 på Söder i Stockholm. För er som inte har turen att vara i Stockholm då bjuder vi på ett snack med Henok själv om just baren. Missa inte heller uppsnacket vi har haft med de inblandade, länkarna finner ni i namnen ovan.

 

MankerBeer (MB): På något sätt känns det så självklart att ni efter flera öl, en bok och en konstuställning nu också öppnar en krog. Har det alltid funnits en sådan ambition eller var kommer den ifrån?
Henok Fentie (HF): Vi har pratat om det en tid och drömt lite om det men känt (som med de flesta projekt vi tar oss för) att det händer när det känns rätt. För ett år sedan ungefär växlade vi upp och började leta lokal och efter vårt första möte med Pizzahatt så föll det på plats.

MB: Vad kan vi förvänta oss av Omnipollos hatt?
HF: Ett litet ställe med stort hjärta.

omniugnMB: Ni kan ju inte blunda för att Omnipollo är rätt stort och har en väldig internationell respekt, känner ni någon press på att lyckas med krogen eller att folk förväntar sig något större och mer grandiost än er egen bild av krogen?
HF: Vi har ett fint flow just nu och jag känner mig ganska trygg med vart vi är på väg. Jag tror att Omnipollos hatt kommer att kännas trångt under öppninghelgen men vi gör det här lika mycket för den där gången när man vill ut på stan en måndag några månader från nu. Då kommer det att kännas perfekt. Både ölen, pizzan och storleken.

MB: Varifrån har ni hämtat inspirationen till hur baren ska bli?
HF: Vi är ett gäng som gör det här tillsammans och alla hämtar inspiration från olika saker, men min känsla genom hela den här processen är att vi tillsammans vill skapa en plats som är fantasifull men samtidigt naturlig.

MB: Hur kommer arbetet med krogen fungera med bryggarverksamheten, hur pass delaktiga vill och kommer ni att vara? Övergripande eller mer vid behov?
HF: Vi kommer att vara väldigt engagerade i baren men kommer inte att jobba i baren operativt. Till det har vi anställt världens bästa personal. Min förhoppning är att baren och bryggandet kommer att ge till varandra. Ett direkt möte med de som dricker vår öl. Ett hem.

MB: Den kommer att öppna i en rätt krogtät miljö, vilka tror du kommer att vara era typiska kunder?
HF: Alla som gillar bra öl, pizza och pickles.

omnihandMB: Om baren skulle gå helt över förväntan bra, finns det några planer på expansioner eller en till bar?
HF: Det finns inga sådana planer i dagsläget.

MB: Hur ser drömmen för baren ut? Hur ska stämningen vara och vem är drömbesökaren?
HF: För min del är det en intuitiv plats där alla är välkomna.

MB: Till slut då, när öppnar ni?
HF: Vi öppnar lördagen den 11:e april kl 12.00

 

You heard the man, lördag, 11:e april, klockan 12.00! Vi tackar Henok, Karl, Viktor och alla andra som varit delaktiga i vår OmniMankerBeer Week för nu. Nu dags för lite öl! Vi ses på lördag!

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply