Categorized | MankerBeer News

MankerBeer News: Skåne övertar Florida, och vi med dem!

Inför årets Copenhagen Beer Celebration befann sig den amerikanska importören Shelton Brothers unge scout Christian Gregory i Skåne. Han åkte runt i Skåne och bekantade sig med importörens svenska kompanjoner Brekeriet och senare också Brewski. Resultatet blev att vi under årets Shelton Brothers The Festival, som hålls i Tampa, Florida, i slutet av nästa vecka ser hela 3 svenska bryggerier. För förutom nämnda två så råkade Malmö Brygghus bryggare Thomas Fransson stumbla på Christian under De Molens ölfestival Borefts härom veckan varpå Malmö blev blixtinkallade. Tyvärr verkar det som att Malmö själva inte riktigt kan åka dit, men deras öl kommer om allt går vägen att serveras bredvid bryggerier såsom Crooked Stave, Cantillon, Westvleteren, Funky Buddha och Jester King.

Man skulle kunna beskriva The Festival som en ölfest(-ival) med Sheltons samarbetspartners och vänner från hela världen. För det är minst lika många, om inte fler internationella bryggerier som amerikanska och med sig har de både standardöl och vissa rariteter. Kanske är det lite som en mix mellan CBC och Stockholm Beer, ja typ All In Beer Fest?

2015-fest-logo-new

 

Då M2 och jag skippade Great American Beer Festival i år så var det till förmån för en vecka i Florida där vi börjar med att besöka Funky Buddha och Wakefield Brewing Co. innan vi styr vår stora freedom truck nordväst till Tampa. Det ska bli riktigt spännande att se hur den här ölfestivalen är uppbyggd, träffa alla fantastiska bryggare och bryggerier och så klart reppa den svenska (skånska?) ölscenen med våra vänner Brekeriet, Brewski och Malmö Brewing, Amager kanske får slängas in på ett hörn de också! Räkna med feta collabs framöver!

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply