Categorized | MankerBeer News

Smånyheter; dagens släpp, majsläpper, nyheter från andra etc

 • Jaha, då var det onsdag och solen skiner och våren närmar sig. Påskölen börjar ta slut hemma i förrådet så blev att fylla på med de jag glömt; Oppigårds Easter Ale och Nils Oscar Kalaspåsköl. De båda samt Sigtuna Röd Påsk är de jag ännu inte recenserat i år och den lilla recensionen kommer nog upp imorgon skulle jag tro.
 • Var förbi Regeringsgatan nu kring lunch och plockade på mig lite nyheter att ha inför helgen, blev en vardera av Mohawk Extra IPA, Mikkeller Jackie Brown, BrewDog Trashy Blonde, Früli Strawberry Beer, S:t Eriks Pilsner, Dugges Lager no 1 och säkerligen någon mer. Men dessa kändes mest aktuella och det blir nog att bunkra upp senare i vår så att man har lite för framtiden.

  Extra kul är det att både Dugges och BrewDog fått etablera sig lite i vår med rätt många brygder på systemet, främst gäller det väl BrewDog som nu får in sin 4’e öl i det någorlundare ordinarie sortimentet (Zeitgeist, Punk IPA, Lager 77 och Trashy Blonde). Sen har de ju haft Bashah, Juxtaposition (samarbete iof), Nuclear Tactical Penguine också. Går bra för dem med andra ord. Dugges har ju haft några fler gästspel under våren men jag skulle verkligen vilja se mer av dem här så att man inte behöver åka ned till Götet för att få tag på dem.

 • Som Fredrik på Malt, Humle, Jäst & Vatten skrivit om så kommer Garrett Oliver från Brooklyn till Sverige i vår. Dock verkar det inte bli till Stockholm utan till Skåne. Mer finns att läsa om på länken. Lite synd då jag gärna gått på BMD i Stockholm med honom, han verkar vara en riktigt skön och trevlig person med mycket kunskap.
 • Ibland undrar man lite om vissa öls hållbarhet, batcher m.m Mikkellers 1000 IBU blev ju som bekant den 4’e ölen att nå toppbetyg bland de cirkus 240 ölen jag recenserat under året. En kanonöl kunde både jag och Erik instämma då vi drack den häromveckan på Sorbon. Men Erik och Filip bakom bloggen Ölanteckningar tyckte mer den doftade urin och var väldigt obalanserad. Servitören på Sorbon nämnde för oss att de var de första i Sverige med att kunna servera den så frågan är om det är något mer hållbarheten, när den bunkrats eller liknande som ligger bakom de rätt skilda åsikterna – eller om det bara är väldigt olika smak?
 • Som bland annat går att läsa på Dempas blogg så kommer det i Majnyheterna på Systembolaget en till Pistonehad från Spendrups. Pistonhead Summer Beer heter den och är något jag absolut inte kommer köpa.

  Däremot kommer följande tas hem från tillfälliga Majsläppet
  Oppigårds Summer Twist
  Mohawk Summer India Pale Ale
  Avery Dugan A India Pale Ale
  AleSmith IPA
  Sigtuna Sommar Wit
  Estrella Damm Inedit

  Med andra ord kan vi se fram emot maj och ett par läskande och god öl som kommer då!

Jahapp, det var nog allt för idag då. Over and out.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply