Manker Beer News: Nu är det klart, BrewDog öppnar bar i Stockholm!

M2 som nyss är hemkommen från Aberdeen och BrewDog är oerhört glad att meddela följande nyhet som troligen glädjer mången svensk öldrickare:

 

Ok, där var jag kanske lite taskiga med rubriken eftersom det tyvärr inte kommer att ske under 2012, utan under (förhoppningsvis tidiga) 2013 – och om man tänker efter så är det inte så lång tid dit. Idag är det ju som alla vet bara drygt 32 veckor till julafton..

Idag skiner solen och era öl från Systembolagets släpp igår ligger förhoppningsvis i kylen i väntan på att ni ska stämpla ut och åka hem för att avnjuta en hantverksbrygd på altanen/balkongen/vid grillen – och vi tänkte berätta kort om Brewdogs planer för 2012 och 2013.

Vi kan väl börja med 2011’s försäljningsstatistik och att skicka ut en applåd till oss svenskar eftersom vi dricker mest Brewdog öl i hela världen, vi på Manker Beer applåderar våra vänner på Cask Sweden som lyckats så väl med distributionen av Brewdog öl i Sverige.

Bara kolla här – vi sörplar Brygghundsbärs för nästan lika mycket som Sainsburys och Tescos kunder tillsammans gör! Hurra för oss!

 

Som jag skrev ovan så planeras det för en öppning av BrewDog Bar i Stockholm under 2013, samt även etableringar i Paris och Rom.  De kommer även att satsa ännu längre från hemlandet Skottland så långt bort som i Sao Paolo i Brasilien redan under 2012. Av någon anledning väntar dom till 2014 för öppningen av en BrewDog Bar i Berlin.

Brewdog skall även flytta hela sin produktion till sitt nya bryggeri i Ellon strax utanför Aberdeen och det kommer att bli kanonbra tror va, bara kolla på detta – man kan riktigt smaka balansen på batcherna som brygs här, inte sant?

 

Hmm, ok då för er som inte kan utläsa ovan så kanske det krävs en lite mer inspirerande bild av det nya bryggeriet mot det gamla (jag varnar för Amerikanskt övertydligt infomercial reklamtrick här):

 

Nuvarande bryggeriet ser inte ut som en semesterort direkt men jämför med det nya nedan, som visserligen ser ut som en time sharereklam, men visst är det tjusigt?

När M2 var i Aberdeen för att deltaga i Brewdogs aktieägarstämma så var det inte bara för att höra den karismatiske duon som driver Brewdog, James Watts och Martin Dickie, att prata siffror och tillväxt och få choklad, humle och lakrits kastad på mig*  utan såklart även att dricka ett par öl.

Besöket på Brewdog Bar i Aberdeen, som var deras första bar, överträffade alla mina förväntningar. Utbudet av Brewdog öl är såklart på topp, men jag väntade mig inte att även gästölen inte bara höll extremt hög klass utan det fanns även mängder med svårfunna brygder till ofattbart låga priser som jag glatt hällde i mig och koketterade med personalen – som i sann Brewdoganda var otroligt sympatiska och skojfriska.

Alla Brewdog barer ser i princip likadana ut, med tegelbar och gammalt gymnastikhallsgolv på väggar och bord – det väckte en enorm nostalgi när man insåg att de små färgade strecken här och var på väggarna faktiskt var 3 poängslinjen för basket och målgården för handboll – därför ser jag inte varför det vinnande konceptet skulle misslyckas i Sverige och hoppas att baren ser likadan ut här när dom öppnar om ett drygt år.

 

Frågan är bara vart i Stockholm en Brewdog bar skulle passa in? Att öppna inne i smeten i Stockholm vore kanske inte det roligaste, det är så pass väntat, snarare skulle jag vilja se att baren öppnades i en halvsömning men ’på-väg-att-bli-hipp’ förort i nära anslutning till tullarna. Men i ärlighetens namn så kanske Hornstull passar bäst? Vad tror ni? Vart skulle ni vilja se att Brewdog Bar etablerar sig i Stockholm?

MankerBeer lovar att framföra de mest populära önskemålen till James & Martin personligen!

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

21 Responses to “Manker Beer News: Nu är det klart, BrewDog öppnar bar i Stockholm!”

 1. Niklas says:

  Det bästa stället för Brew Dog vore så klart i närheten av Järntorget i göteborg. 😉
  Men man kan inte få allt, så får nöja oss med Brew Dog Bar i Stockholm tills vidare. 🙂

 2. Chrille says:

  Inte Hornstull tack. Skulle vara nice med Vasastan/kungsholmen….trött på söder nu

 3. Nasty N8 says:

  Kungsholmen! gärna en bit från fridhemsplan så att det inte är för smetigt

 4. M2 says:

  Niklas: Stockholm ligger närmre Järntorget än någon annan Brewdogbar så du får precis som du vill 🙂

  Chrille/Nasty N8: Jag kan känna att Hornstull och Brewdog passar ihop, men jag hoppas på ett riktigt bra ölställe på St Eriksplan, eftersom restaurangutbudet där är kanon, men ölmässigt är det ganska trist. Dock inte på Rörstrandsgatan tack, man vill ju få plats också – om baren öppnar på ett ‘hett’ ställe så blir det nog tyvärr svårt att få plats där.

 5. Tobias SG says:

  Stockholms sista pilsnercafe Tjoget’s gamla lokal vid Hornstull kanske…

 6. Chrille says:

  St Eriksplan skulle vara underbart, håller med om röris, hellre mellan St:eriksplan och Odenplan med utsikt mot Vasaparken

 7. Marcus says:

  Kungsholmen eller varför inte Sundbyberg?
  Ser fram emot detta enormt!

 8. Christian says:

  Nästan så man fäller en tår av lycka!

  Skämt åsido, det var nog bland det bästa jag hört på länge! Någonstans kring Odenplan vore inte alls dumt; bor man som jag i Vällingby så har man 10 minuter till Sorbon och resten av krogarna inne i stan. Men mittemellan vore kanon! 🙂

 9. Danne says:

  De bör naturligtvis placera sin bar vid fridhemsplan! Ett område där det bor rätt mycket folk och nya lägenheter byggs. För Västerortsbor är det närmaste delen av innerstan och ligger inte heller många minuter från city med blå linjen.

  Området idag har de skapliga pubarna Flying Skotsman och MacKinleys inn, vilket ju låter skotskvänligt! Några bra restauranger finns, men i övrigt mest sunkhak så det finns definitivt lätta marknadsandelar att ta.

  Min analys är helt objektiv och har inte alls med att göra att jag bor i området…

 10. Tobias SG says:

  St Eriksplan är nog den delen som behöver det bäst.

 11. Slaktarn says:

  Slakthusområdet skulle passa perfekt!

 12. Having spent some time with BrewDog James in the US I can confirm this headline is a little bit premature. Lots needs to be done before a bar is opened in Sweden and nothing is confirmed yet.

 13. Korsö says:

  Gubbängen torde vara optimalt, det är verkligen en förort som är på gång!

 14. Andreas says:

  Kungsholmen!

 15. Mattias says:

  Skulle vara trevligt att besöka baren om man vid något tillfälle skulle besöka huvudstaden. Hoppas det inte blir ett ställe som attraherar bratts-yupies-stekare och liknade typer, jag tål dom inte.

 16. HopHero says:

  Kan ju ta över trötta Löwenbräu vid Fridhemsplan.

 17. tomas says:

  Hammarby Sjöstad!

 18. Grastorpselvis says:

  Hornstull är givet. Passande lokal ledig på Hornsgatan 154. Bara att flytta in.

Trackbacks/Pingbacks

 1. […] Paris og Rom i 2013 samt Berlin i 2014. Sverige er det andetstørste marked for BrewDog. Manker Beer News: Nu är det klart, BrewDog öppnar bar i Stockholm! (Manker […]

 2. […] och inte lika tillrättalagt som Brew Masters tyvärr blev. Vi hoppas med andra ord både på en BrewDog Bar i Stockholm (som nu kommer) och BrewDog […]


Leave a Reply