Categorized | MankerBeer TV

Manker Beer and Food TV -1- Köttbullar och Hello, My Name is Ingrid

Nu är det här. Den officiella premiären och kalaset för nya hemsidan www.mankerbeer.com. Idag kör vi på stort med att släppa första avsnittet av Manker Beer and Food TV. En ny sorts mat-och-öl-program där vi snackar öl, mat och kombinationer. Första avsnittet är filmat på två iphones och har kanske något mer mat än öl. men det är en början och vi tänker bara gå uppåt, framåt och mera-åt. Hoppas ni gillar konceptet.

Vi börjar med riktiga köttbullar och BrewDog / BeerSweden Hello, My Name is Ingrid. En öl som släpps nu på torsdag på Systembolaget (var står här). Riktigt bra kombination och en utomordentligt finsmakande öl. Påminner mer om hur den var på fat första gången den kom, fruktigare och mer smakfull. Stort KÖP på den. Vi träffar även M2 för första gången, mannen som döpte Ingrid. Han kommer dyka upp mer framöver.

Vi hoppas ni gillar det. Skål!

Recept till dagens rätt:
Pressgurka
1 gurka

1-2-3 lag (1 dl ättiksprit, 2 dl socker, 3 dl vatten)

Salt

vitpeppar

Skiva gurkan på valfritt vis, ju tunnare desto bättre resultat, Lägg i press i ca 1 timme (t ex mellan två djupa skålar med tyngd ovanpå) efter att ha saltat rikligt. Saltet drar ut vätskan ur gurkan och ger den härligt sladdriga konsistensen. Häll bort överflödig vätska och häll över 1-2-3 lagen. Låt stå ca 1 timme. Klart

Potatismos
Mjölig potatis

Äggulor

Smör

Matlagningsgrädde

Muskotnöt

Salt&Peppar

Skala och koka potatisen, snåla inte på koktiden (Potatisen är klar när den lossnar enkelt från provstickan). Töm kastrullen på vattnet och skicka i en rejäl klick med smör, ett par äggulor och en skvätt grädde. Mosa och vispa runt tills önskad konsistens uppnås. Salta och peppra och riv ner en halv muskotnöt. Smaka av och klicka i en bit smör till. Eftersom det är gott med smör.

Köttbullar
300 g fläskfärs

300 g nötfärs

300 g kalvfärs

Ströbröd

Grädde

2 äggulor

Kryddning efter behov

Ta 1-2 msk ströbröd i en stor bunke och häll över en skvätt grädde. Låt stå i 1 minut. I med all färs och äggulor och kryddor, blanda noga men inte för länge. För den modige: Smaka av smeten (annars kan man smaka av en färdigstekt köttbulle men det imponerar inte på kvinnorna lika mycket, riktiga män äter rått kött).

Rulla i valfri storlek, lite kallt vatten i handflatorna gör det lite enklare. Stek i riktigt smör (och kasta samtidigt allt ditt ’matlagningsmargarin’) på medelvärme tills köttbullarna får en härlig gyllenbrun färg och är genomstekta. Förvara i ugn i 70 grader om du steker fler omgångar. Försök att undvika att skölja ur stekpannan mellan varven.

Sås
5 dl Matlagningsgrädde

Buljong eller fond

Svart vinbärsgéle

När köttbullarna är färdigstekta, i med massor med matlagningsgrädde. För viktväktaren i dig, tag en hel liter vispgrädde istället. Häll i ca 2-4 msk flytande kalvfond och klicka i vinbärsgelén efter smak. Salta efter smak och njut av det där avsmakningsmomentet när din sås uppnått perfektion.

Servera med rårörda lingon eller rårörda hjortron och en Hello, My Name is Ingrid

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

6 Responses to “Manker Beer and Food TV -1- Köttbullar och Hello, My Name is Ingrid”

 1. Nice concept guys! Your glowing eyes confirms my theory that you are both either werewolves or vampires (not sure which).
  Great to see fyou bringing food into focus with beer and really glad you liked Ingrid 🙂
  Looking forward to many more episodes. Welcome to the club!
  Darren

 2. Kristopher says:

  Fan vad nice! Riktigt kul med videoblogg. Ser fram emot fler avsnitt! Kristopher

 3. MickeW says:

  Kul med video! Bra jobbat M & M2!

 4. jonas says:

  Nice! Fan, om M2 lagar maten så delar jag glatt med mig med några sköna spännande öl & matkombosar

  jonas d

  Manker, you know where to find me 😉

 5. M2 says:

  Hola!

  Riktigt kul att se positiv respons på vår första video, vi kommer att leverera varje vecka och vi har massor med sköna idéer, bl a hur vi förbereder oss för årets stora händelse – SBWF!

  //M2

Trackbacks/Pingbacks

 1. […] Oskar Blues Manker Beer + Beer Wars = FEST Manker Beer TV – Guided Tour of Dogfish Head Brewery Manker Beer and Food TV -1- Köttbullar och Hello, My Name is Ingrid Manker Beer presents the ultimate guide to probably the coolest Beer festival in Europe this year […]


Leave a Reply