M2’s Corner: BrewDog brygger ny batch Hello My Name is Ingrid

Allas vår favoritdam kommer på besök igen! Hon verkar gilla svenskarna då det är tredje gången hon kommer hit, och vi välkomnar henne såklart med öppna armar

Det första jag tänkte när det stod klart att vi skulle öppna BrewDog Bar i Sverige var att Ingrid måste finnas på plats vid öppningen. Lobbyverksamheten startade omgående från min sida och det stod klart ganska snart att detta faktiskt kunde gå att genomföra, vilket jag aldrig trodde. BrewDog har sagt att denna aldrig ska bryggas igen. Det känns såklart fruktansvärt roligt att kunna meddela att det nu blir verklighet! Jippii!

Hello My Name Is Ingrid är den ölen på Systembolaget som sålt slut snabbast (enligt våra källor), omnämnts i flertalet tidningar och magasin samt på troligen landets samtliga ölbloggar. Lyckan att få konstatera och meddela att den bryggs igen är total här på MankerBeer och jag tror att det är James Watt’s tack till svenskarna som mottog Ingrid så fint de andra gångerna hon besökte oss.

Ölet i sig kräver egentligen ingen närmre presentation, men kortfattat så var det ett projekt mellan ölbloggen BeerSweden och BrewDog där man ville göra en öl med svensk touch som resulterade i en mumsig dubbelIPA smaksatt med hjortron med pay offen ”a sophisticated Bergmanesque beer”. I arbetet med att ta fram ölen utlystes en namngivningstävling och över 200 förslag kom in, personligen tycker jag såklart att helt rätt namn vann!

Premiär blir samtidigt som BrewDog Bar öppnar och det blir troligen en begränsad mängd flaskor till Systembolaget också!

Välkommen tillbaka, Ingrid. Du har varit saknad. Vi lovar att vi ska behandla dig med den respekt en dam av din rang förtjänar

 

//M2

PS: Att dricka denna till friterad camembert med hjortronchutney är för övrigt helt makalöst.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

One Response to “M2’s Corner: BrewDog brygger ny batch Hello My Name is Ingrid”

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] succé så har Brewdog konsekvent sagt att den inte kommer bryggas igen – fram tills nu! Bloggen Mankerbeer avslöjar nu att den kommer tillbaka till starten av Brewdog Bar i […]


Leave a Reply