MankerBeer News: Beerbliotek + MankerBeer = MankerBeer Red Ale

Beerbliotek-Mankerbeer-Red-Ale-BridgeGöteborgsbryggeriet Beerbliotek började sin resa som ett nystartat litet bryggeri som sedan snabbt tog för sig och etablerade sig på bara ett år som ett av landets bästa bryggerier. Tack vare möjligheten att göra mindre till mellanstora batcher har de kunnat göra lite vad de vill och gå sin egen väg. De vågade satsa, vågade gå sin egen väg och har dessutom sjukt kul under tiden. Det är exakt samma känsla vi på MankerBeer har med det vi gör och därför har vi känt att Beerbliotek och vi delar lite samma känsla för den ölvärld vi båda är del av, om än på olika sätt. Jag är mycket i Göteborg och M2 har genom BrewDog Bar Stockholm fått möjligheten till närmare kontakt och samarbete med dem.  När jag och M2 nu fyller år den 1 februari, ja vi fyller år på samma dag, har samma namn och skriver om öl på samma sida, så var det därför naturligt att starta upp International MankerBeer Day. Från en galen tanke kom vi ändå såpass långt att vi i år har en nationell fest med event både i Stockholm och Göteborg, såklart med och mycket tack vare våra goda vänner på Beerbliotek. Det har varit med lika delar respekt som påhittighet som vi försökt att få till något riktigt kul, vilket nu har lyckats.Tack vare deras passion för att göra bra öl så kom vi överens om en speciell födelsedagsöl och efter några månaders arbete och hemlighetsmakeri står nu ölet klart.

Den 1 februari kommer våra goda vänner på The Rover i Göteborg och BrewDog Bar Stockholm att ha världspremiär, 19.00 sharp av Beerblioteks nya öl och årets ölsläpp MankerBeer Red Ale903880_10151925136856864_1332080118_oen gottig 6% stark red ale humlad enkom med Motuekahumle. Samtidigt kommer ölet att finnas tillgänglig på en fest i en hemlig källare i Knivsta där det ryktas att jag, M2 och inbjudna gäster från hela världen ska dansa salsa natten lång. Ölet ryktas smaka som en kaxig coctail med lika mycket honung som tropik. Avsaknad av bittergivor ger betoning på sötma medan humlen för med sig fräscha melon- och tropiktoner.

Vi hoppas och tror att ölet kommer att mottagas med lika mycket glädje och festanda som vi känner. Låt oss dela denna festens dag 1 februari genom att fylla The Rover och BrewDog Bar Stockholm med glada öldrickare som vill fira med oss. Skål, tack för all support, vi gör det vi gör tack vare er ute i hem och stuga, men skit i det nu är det bartime™!

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

3 Responses to “MankerBeer News: Beerbliotek + MankerBeer = MankerBeer Red Ale”

  1. Christian says:

    Kul! Jag måste bara säga, det riktigt fina innehållet till trots på den här sidan, att loggan ser ut som en elev på småskolan gjort. Missförstå mig rätt, sidan är grym! Den behöver ha en logga lika trovärdig som innehållet. Tycker jag personligen då. 🙂

    • Magnus "Manker" Björnstjerna says:

      Intressant, ska framföra det till M2s grafiker till bror som är den som har gjort den.

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] öl, däribland en öl till oss på MankerBeer – MankerBeer Red Ale, som ni läser mer om här. Bryggkapaciteten var vid starten cirka 90 000 liter/år, i skrivande stund är man uppe i 180 000 […]


Leave a Reply