MankerBeer 5 år idag! MankerBeer Fest 16/6

mankerbeeraveryEn vacker vårdag 2009 satt en något yngre Magnus ’Manker’ Björnstjerna och drack öl med en god vän i en park i centrala Stockholm. Där och då fick den nyblivne ölfantasten rådet att starta upp en ölblogg, på den tiden något nytt och fräscht. Sagt och gjort, den 16 maj 2009 öppnade MankerBeerBlog upp och anslöt sig till den då rätt limiterade skaran ölbloggar. Sedan dess har sidan bytt namn till MankerBeer.com, fler familjemedlemmar har ankommit i form av Magnus ’M2’ Svensson och nu på sistone Surisarna och vi har vunnit utmärkelsen som ”Årets Svenska Ölblogg” inte bara en utan två av tre möjliga gånger (vi kom 2’a första året bakom BeerSweden) i BeerSweden Forum Awards. Utöver det har vi besökt Danmark, Norge, Finland, England, Rumänien, USA och flertalet andra länder i ölets tecken och så har ju M2 som ni vet tagit in BrewDog Bar till Sverige. Den här utvecklingen av MankerBeer har gått hand i hand med den enorma utveckling av craft beer och intresset för riktig öl som vi har sett inte bara i Sverige utan i hela världen. Jag hade aldrig kunnat tro att jag skulle hålla på så seriöst (*host*) och länge med öl när jag började för fem år sedan, knappt hade jag kunnat hoppas på att intresset för något jag just ramlat in på skulle ha exploderat så fullkomligt som det har gjort. Men det har det och jag är lycklig och stolt över att ha fått vara med på resan såpass länge.

Som helt oberoende och osponsrad sida är det ett ständigt meckande med att hinna och ha råd med alla häftiga events som sker runtom i landet. Men med över 1.500 skrivna inlägg, alla resor, events, festivaler och över 6.500 olika öl provade under de här åren får vi nog påstå att vi har gjort vårt för att ta reda på vad för gott som finns runtom i världen och vi har inga tankar på att slacka av utan planerar redan höstens olika ölrelaterade resor. Rom och USA’s norra östkust är bara några av platserna vi ska se närmre på och självklart vill vi ge tillbaks så mycket som möjligt till er läsare. Dessutom kan vi utlova fler galna videos, montage och andra typer av lustiga tokigheter in the name of craft beer. Vi önskar som alltid att få inspiration och idéer av er läsare – för det är lika mycket för er skulle som vi delar med oss av vad som händer och vad vi gör. Öl ska drickas med andra, öl ska vara socialt och öl ska vara jäkligt kul – det har varit mitt credo sedan dag 1. Man ska få nörda och öl ska få vara som var och en vill ha det, men öl ska aldrig få vara annat än socialt, avslappnat och kul. Det är trots allt bara öl och som Trent Reznor (Nine Inch Nails) skulle ha sagt “We’re in This Together“.

 

hE208FE2EResan vi har gjort de här åren har varit helt fantastisk och vi har lärt känna så oerhört många trevliga personer genom vår delade passion för craft beer, personer vi idag räknar till våra goda vänner. Detta femårsjubileum vill vi därför fira lita extra. Därför har vi bjudit in våra svenska favoritbryggerier till en stor fest – MankerBeer Fest – där även ni, alla läsare är inbjudna. Vi har under våren varit runt och bryggt öl tillsammans med bland andra Malmö Brygghus, Brekeriet, Poppels och CAP, öl som enbart finns i en väldigt limiterad mängd och som enbart kommer att finnas tillgänglig på MankerBeer Fest.

Förutom mer än en handfull specialöl kommer vi att annordna en Beer Ma(n)ker’s Dinner och ha lite annat kul. Alla specialölen kommer också att serveras.. på ett lite annorlunda sätt, MankerBeer style kan man nog kalla det..

Mer information kommer att följa framöver men redan nu vill vi få er att boka in den 16/6 som kommer att bli en grym dag! Nedan finner ni också ett par av de collaborations vi kommer att servera. Platsen kommer inte att vara förvånande för de som har hängt med lite vad som är på G just nu, men en då relativt nyöppnad krog i Göteborg kommer att stå som lokal för festen.

Nu återgår vi till firandet! Tack som fan för alla de här åren och för att ni varit en mycket viktig del på våran resa!

 

Brekeriet/Malmö Brygghus/MankerBeer – MankerBeer <3 Fart Season
Malmö Brygghus/MankerBeer
CAP/MankerBeer – MankerBeer <3 Pilsner Urkel
Poppels/MankerBeer – MankerBeer <3 M.A.G.N.U.S
All in Brewing/Beerbliotek/MankerBeer
Mohawk/MankerBeer – MankerBeer <3 LöjromsWit

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

One Response to “MankerBeer 5 år idag! MankerBeer Fest 16/6”

  1. balder says:

    Tur att man är Pappa i “familjen”. Grattis pågar, saknar dock nötterna…

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply