Categorized | MankerBeer News

MankerBeer News: Kristopher (Kornmalt & Humlekottar) ansluter till MankerBeer

kristopherMed tanke på den senaste tidens utveckling så var det väl egentligen bara en tidsfråga innan jag skulle hamna här. Efter att ha umgåtts  och haft en nära kontakt med både Manker och M2 under flera år nu när jag haft min egen blogg att skriva på så känns det helt klart som ett naturligt steg att börja som fast skribent på landets utan tvekan bästa ölsajt. Jag har länge sett MankerBeer som något mer än bara en blogg, det är mer som en hel rörelse med riktning åt helt rätt håll. Kul, informativt, nördigt men samtidigt lätt att ta till sig, lättsamt i vissa fall och allvarligt i andra. Det är en ära att få vara en del av den här galenskapen, tack!

Så vem är jag då? Några av er kanske känner till mig från min egna blogg, Kornmalt & Humlekottar, och några av er har kanske inte ens hört talas om mig tidigare. Skånsk in i själen, född och uppvuxen i ett litet samhälle utanför Lund där jag fortfarande bor ihop med min underbara fru och vår katt som jag kan prata om i tid och otid. Ölintresset tog fart på riktigt år 2010 och i Mars 2011 startade jag Kornmalt. I takt med att ölintresset i Sverige ökade så ökade även mitt eget, och har sedan en tid tillbaka även spridit sig till både mjöd och amerikansk whiskey.

Det känns lite obligatoriskt att berätta vad jag helst dricker, vilket så klart är helt beroende på humör och årstid. Favoritbryggerier har jag så många att det knappt är lönt att gå in på, men hjärtat har alltid slått lite hårdare när det kommer till amerikanskt hantverk. Välhumlad saison, hopfenweize och imperial stout a la fatlagrad motorolja hör nog till favoritstilarna, även om två av dom tre bästa ölen jag druckit i hela mitt liv var barley wines (East End Gratitude och Pelican Mother of All Storms för övrigt), en stil jag ironiskt nog inte är så glad för egentligen. Fast jag blir i dom flesta fall lika glad för en helt vanlig tysk pilsner eller rököl i all sin enkelhet, det måste inte vara så komplicerat alltid.

kristopherhandBourbon och rye är dom destillat jag helst sippar på här hemma, och även det jag nog kommer att prata mest om här på MankerBeer, öl är dom andra pågarna här inne så duktiga på redan. Visst finns där ett intresse för alla goda spritdrycker som gin, akvavit, rom och gud vet allt, men det är ändå den mytomspunna amerikanska whiskeyn som ligger närmast hjärtat. Cocktails är naturligtvis också ett stort intresse som kommer att återspeglas här mer än en gång, likaså matlagning och resor världen över ihop med min ständige vapendragare och fru, som tillochmed är lite mer restokig än mig själv tror jag. Allt detta ackompanjerat med allt ifrån Felice Brothers, Deer Tick och tidiga bootlegs av Bob Dylan till i stort sett allt som släppts på Trojan Records till lite argare band som Disfear, Entombed och Eyehategod när man är på det humöret. En salig blandning av allt gott här i livet helt enkelt!

(Som en notis vill jag även lägga till att jag alltså inte lägger ner Kornmalt & Humlekottar på något sätt, både bloggen och facebooksidan kommer att finnas kvar.)

På återseende!

Kristopher

Kristopher njuter av livet. Som den äkta skåning han är har han en stor kärlek till god mat, musik, öl, bourbon, cocktails och allt annat som förgyller vår tid här på jorden, och det kommer ni bli varse om!


Kristopher

Kristopher njuter av livet. Som den äkta skåning han är har han en stor kärlek till god mat, musik, öl, bourbon, cocktails och allt annat som förgyller vår tid här på jorden, och det kommer ni bli varse om!

More Posts - Website

Leave a Reply