Categorized | MankerBeer News, Surisarna

MankerBeer Meets: Frågestund med All In Beer Fests mässgeneral Lina van der Zwan

Vi är många som är taggade inför 3:e upplagan av All In Beer Fest 6-7 november. Lovorden efter tidigare årens fester har varit många och förväntningarna lär vara på topp. För att se vad som sker i år och vad som gjorts annorlunda mot tidigare år passade vi på att ge mässgeneralen Lina van der Zwan en välbehövlig paus för en apelsin och en pipa samt att få svara på lite frågor.

allinbeerfest2015

 

MankerBeer (MB): Vi antar att pressen är stor och att det är mycket att fixa. Hur kommer årets festival skilja sig från tidigare?

Lina van der Zwan (LZ):  När jag läser detta blir pressen större.. haha! Det är en utmaning, men en väldigt kul sådan.

I år har vi utökat och har möjlighet till 1000 personer per varje session, så det är dubbelt så stort som tidigare. Vi försöker ju även alltid hitta några helt nya aktörer, blandat med de något “äldre” vi känner till sedan tidigare. Jag och Pontus var i Barcelona och av en slump ramlade in på bryggeripuben Garage Beer, med jäkligt intressanta öl, så varför inte!! Tillfället gör tjuven liksom 🙂

Vi har mera utländska bryggerier i år än tidigare, samt lite special med USA öl som flygs in för oss, allt för att kunna erbjuda sån´t vi svenskar kanske inte fått chansen att testat tidigare.

 

MB: En nyhet är att ni i år har många fler bryggerier, vi ser många spännande namn hur tänker ni när ni väljer ut vilka bryggerier som ska vara med på festivalen?

LZ: Ja det är lite klurigt, det finns alldeles för många som vi skulle vilja bjuda, men det går tyvärr inte. Det finns en anledning att vissa bryggerier är på den nivån det är. Det gör helt enkelt fantastisk bra öl, sen kommer det alltid nya bryggerier som vi anser har något på gång, det är jättekul då branschen bubblar och vi gillar att sträcka ut en hand.

Det är mixen som blir så klockren. Vi vet ju tycke och smak är väldigt personligt, men utgångsläget ett är att vi själva gillar deras öl. Vi älskar spännande & intressanta smaker kombinerat med välproducerad hög nivå.

 

MB: Festivalen har som tidigare nämnts varit en stor succé, vad är era visioner med festivalen lång och kortsiktigt?

LZ: Visionen är att ha kul, främja, öppna för nya & gamla möten, kunskapsutbyte samt ett showroom. Vi älskar som sagt öl, det finns fantastiskt mycket gott världen över, vi vill främja ölkulturen.

Kul är mer kortsiktigt, men väldigt viktigt för oss. Långsiktig blir främja och med förhoppningen om att vara en del av utvecklingen, som sagt öppna för nya kontakter, eller rent utav ny vänskap, både emellan våra besökare och bryggeri.

 

MB: Av egen erfarenheter vet vi att det är tufft att arrangera större evenemang men vad tycker du är största utmaningen med att få ihop festivalen?

LZ: Haha, det ärliga svaret antar jag. Den största utmaningen är nog mitt egna tålamod! Det dyker alltid upp saker saker i sista sekund som någon glömt meddela, ändringar hit och dit och planering som jag gjort och behöver ändras på. Men jag är å andra sidan inte förvånad då jag vet branschen är lite så här…

 

MB: Om ni tittar runt i världen är det någon speciell festival ni hämtar inspiration ifrån?

LZ:  CBC i Köpenhamn är ju en festival vi gillar och blir så även svaret, det är alltid otrolig bra bryggerier och stora namn där.

 

MB:  När det gäller ölfestivaler har matutbudet en tendens att vara lite skralt hur har ni tänkt runt det?

LZ: Jippy,den här frågan har jag väntat på, och jag är superglad att vi fått lov att spärra av ett lite område utanför festivalen för tre food trucks, det känns jättekul att kunna erbjuda ett större matutbud och inte vara så begränsade. Vi kommer ha Tomtoms, Jinx och Two Buns and Meat utanför.

 

MB: Slutligen är det något speciellt bryggeri vi absolut inte får missa?

LZ: All In brewing så klart! haha!!

Nej men oj, svåraste frågan hitintills..

Själv tycker jag vi har en grymtbra lineup i år, och som jag redan skrivit, bjuder vi in de vi gillar själva. Men jag vet att några ansträngt sig extra mycket och bryggt öl för just vår festival. Sånt som vi aldrig tidigare fått sett, det gör mej extra glad.

Pöhjala har premiär på sin collab med To Øl  -Taanilinn BA tex, båda bryggerierna har imponerat på mej tidigare, så ska bli otroligt kul att se vad de skapat tillsammans. Warpigs, Alefarm. Nej hörru ni, jag kan inte välja ett, för jag är själv nyfiken på alla, sorry för pk svaret, men det är sanningen!!

 

Tack Lina, hoppas att ni blir sugna på att boka biljett och dyka upp!

Surisarna

Vårt belgiska landslag, De Röda Djävlarna består idag av Surisarna Fredrik och Ludvig, passionerade lambicfantaster med bra insikt i surölsvärlden. Tidigare har vi också haft gästskribenter i form av belgofilerna Jens Skrubbe och Tomas Danko.


Surisarna

Vårt belgiska landslag, De Röda Djävlarna består idag av Surisarna Fredrik och Ludvig, passionerade lambicfantaster med bra insikt i surölsvärlden. Tidigare har vi också haft gästskribenter i form av belgofilerna Jens Skrubbe och Tomas Danko.

More Posts

Leave a Reply