Categorized | Ölrecensioner

Narren & Rogues Chocolate Stout

Till Sverige – Vitryssland i U21 EM började jag kvällen med en Narren från Hantverksbryggeriet om jag inte minns fel. En öl jag druckit på Bishops Arms senast förra året och då blev besviken på, men gav den en chans till då jag tycker det är kul med svensk öl.

I glaset kom en grumligt brun vätska med minimalt med skum. Lite knäckig och “träig” doft. Serverades kall och var väldigt väldigt obubblig ingen kolsyra alls. Ska tydligen vara en ESB men saknade all beska, istället var den till en början lika trist som sist jag drack den.
Lite som en lenare och okolsyrad Newcastle. Tyckte dock att smakerna kom fram lite bättre då den fått stå och värma till sig lite mer, men tyvärr – fortfarande en tam öl.
2 kastanjer av 7 (2/7)

Några dagar senare till Spanien – England dracks den dock, till slut – Rogues Chocolate Stout, ölen som fick mig att börja uppskatta öl på riktigt. Inte den bästa, men för mig har den en speciell plats. Så var väldigt glad då den kom till bolaget nu.

Chokladbrowniesmak med bränt knäckig doft och viss grape. Fin beska trots de rostade malterna. Lite bitter choklad som smyger sig på om och om igen i fina doser. Besk och god eftersmak. Kanske borde smakat lite mer bara för att skämma bort en lite mer? Lite annonym smak varvat med den fina smaken och återigen är det smygande chokladtoner.
Kanske lite för mycket humlebeska som tar bort lite av chokladtonerna.
Inte lika bra som sist, men då var det nog upplevelsen också. Får ändå:
5 kastanjer av 7 (5/7)

Ska även återkomma med bilder och omdöme av min humlesnaps som jag dessutom har kvar lite hemma av

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

One Response to “Narren & Rogues Chocolate Stout”

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply