Categorized | Ölrecensioner

Brooklyn Local 1 och Slottskällan Red Ale

Så,

min mobil och därmed alla anteckningar kring testad öl råkade nollställa sig lite spontant varpå provad öl såsom Flying Dog In Heat Wheat på flaska och några av oktobernyheterna försvann.

Kan dock säga att Flying Dog In Heat Wheat gjorde sig bättre på flaska än på fat och hade lite mer smak än fatversionen.

Vidare då..

När Garrett Oliver hade beer dinner för press och några ölbloggare på El Diablo i stockholm så blev lite flaskor kvar där varpå flaskan Brooklyn Local 1 hamnade i min ägo. Kanske inte prisvärd då den vart rätt mycket billigare på Monks. Men flaskan hade iaf en viss historia och Spitfire där jag köpte den förtjänar lite cred för att orka ha mig och mina vänner där.

Hur som helst så hälldes den upp i ett par glas (bilderna har fallit bort).
En fruktighet poppar fram och med toner av en samma enbärssmak av jenka som t.ex. fanns i Dugges och Nøgne Ø’s Sahti. Men lite mer återhållsam.
Lite strävhet á la veteöl, surhet och samtidigt beska. Lite av allt helt enkelt. De 9% är först som bortblåste men börjar krypa fram efter ett tag, men utan att störa för mycket. En väldigt komplex brygd som passar in på så väldigt mycket vill jag påstå
Betyget? japp 6 kastanjer av 7 (6/7) och jag vill gärna testa den igen, men kanske i ett mer nyktert och sansat sällskap.

Slottskällans Red Ale då?
Mörkbrun vätska rinner fram, en doft av lättrostad malt och humle lockas fram och jag får en viss känsla av en enklare stout. Mycket maltighet i smaken och en bitande humle, lite som en bittrare och argare Jacks Pale Ale. Humlet ger mer bitterhet än beska men gör det väldigt smakfullt och bjuder samtidig in lite choklad och en viss humlefruktighet.
en mycket mycket god mörk humlad dryck.
Betyg: 5.5 kastanjer av 7 (5.5/7)

Nu ska jag börja plöja igenom det som står hemma snart, finns både det ena och det andra som borde drickas om ett tag. men men, det blir ett annat inlägg

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply