Categorized | Ölrecensioner

Péché Mortel, Black Rocket Porter och lite gott och blandat nytt

Så, vi börjar med lite notiser och gott och blandat tror jag.

 • Skippade dagens släpp helt vilket tog emot då jag insåg att jag kunnat få tag på en Samuel Adams Utopias om jag bara ställt mig där i kön när jag traska förbi – men snö, kyla och en kassakista som får prioriteras åt annat styrde min kropp hemåt istället.

 • Tror även att det är dags att prova mina båda whiskylagrade Brew Dog (smokehead och isle of Arran).

 • Har även kommit på svårigheten i att “knäcka” en öl själv numera, en 65 eller 75cl flaska är rätt svår att njuta av om man inte har tiden till det. Får öva nu under jul och frigöra lite plats inför nästa år.

 • Dags nu för två av ölen jag fått i mig på sistone och vilka kröner den nya sidan av 100 sträcket över recenserade öl. 200 innan påsk?

 • Jag ska även sammanfatta min julölsprovning (så snart n’ice Chouffen är testad) samt ge en sammanfattning av mitt “provade-öl-index” jag satt samman. Lite om vilka sorter jag testat mest, vilka bryggerier, vilka betyg etc. Statistik är alltid kul

Först blev Brasserie du Ciel Péché Mortel (tack Fajanen) en rejält (9,5%) imperial coffee stout.

Skum: Litet lock som lämnar en liten fin ring

Färg: Mörkt svartbrunt

Doft: Massvis med rostat kaffe, luktar kaffebönor och inte “kaffe” så att säga. Även lite mörk och bitter choklad, traktordäck

Smak: Återigen tonvis med rostade kaffebönor, lite eldig smak. Väldigt god och passande styrka som i mitt tycke dock tar över stundtals. Chokladen och traktordäcken lurar lite men överlag är det en riktigt bitter kaffebomb.

Betyg? – Bättre, god och rejäl smak.


Sedan en svensk Porter av amerikanskt stuk från Slottskällan, nämligen deras Black Rocket Porter

Skum: Rätt lågt, halvmörkt som faller ned.

Färg: Kolsvart brunt

Doft: Lakrits, rostad malt, bitter choklad. Inte den där vinösa tonen. Lite kryddor

Smak: Rätt fyllig, direkt smak munnen men inte lika kraftig som doften. God efterbeska och smak av citrus, choklad. Mjuk och fyllig. Tydlig humle. Mörk och fin för en så lätt (5,5%) Porter. Jag har klagat tidigare på porters med denna styrka som varit för lätta, men denna har ändå lite sting.

Betyg? – Bra! en stabil porter som dock svajjar lite, men värd att dricka igen, och kanske igen.


Så snart helg igen och lediga tider vilket säkerligen innebär både en och annan provad öl, något gott vin och vad nu man vill unna sig.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

3 Responses to “Péché Mortel, Black Rocket Porter och lite gott och blandat nytt”

 1. fajanen says:

  Var det inte Péché Mortel du drack? Rigor Mortis är inte en kaffe stout. Péché Mortel är väldigt bra.

 2. Manker says:

  Självklart stämmer det, tror jag skulle prova dem båda men skrev upp fel om fel öl. Fasiken. Men ändrat nu, kanske blir att straffdricka en Rigor Mortis ikväll nu för den fadäsen

Trackbacks/Pingbacks

 1. […] av de första ölen jag drack och recenserade (15 december 2009) var Black Rocket Porter, en öl som då såldes under “Slottskällan” då den då […]


Leave a Reply