Categorized | Ölrecensioner

Grillat och Pere Jacques 2010 – länge leve våren!

  • Är ni sugna på att läsa om trevliga 21st Amendment, läs då förmiddagens inlägg där jag går igenom ett par av deras burköl.
  • Humligheter rapporterar att Haket – Bar och Sånt i Göteborg har fått in Mikkellers Single Hop serie på hela 19 olika singelhumlingar. Ibland är det inte alltid i Stockholm som man ska vara. Samma humlefantast har sedan sagt att även kommer att dyka upp i Stockholm på den trevliga restaurangen Babajan (grym etnomat!).

Vad ska man nu hitta på då? Solen skiner ju fortfarande, det blir nästan så att man får skylla sina “öl-i-solen” på det riktigt trevliga vädret och i längden är ju inte det särskilt nyttigt? Men vad gör det egentligen. Grilla och god öl – bra kombo som fungerar varje dag. Häromdagen vankades det t.ex. lite fläskkött och en Goose Island Pere Jacques 2010 som jag inte plockat upp förens nyligen. Funkar utmärkt även om jag kanske tycker att de övriga ölen från Goose Islands belgoserie är snäppet roligare. Likväl en väldigt bra belgian strong ale som kanske inte sticker ut särskilt om man jämför den med Europeiska motsvarigheter, men för att vara Amerikansk så är den väldigt stabil!

Pere Jacques 2010

Utseende: Bärnstensfärgad vätska, grumlig varm orange. Ser väldigt fint ut i solskenet.
Doft: Doftar sirap, släng ängsblommor, lite karamell, alkohol uran aprit, sultanrussin och kanske lite mandarin
Smak: Smakar lätt, medelstor munkänsla med okey till bra kolsyra. Mjukt fyllig och len men ändå lite spritzig. Lättdrucken och god smak. Ljus sirap, karamell, ngn krydda i bakgrunden. Bra mittemellan belgo strong ale tycker jag. Väldigt bra för att va amerikanskt. Men behöver nog liksom alla dessa öl något år (i mitt tycke) för att göra sig mer rätta.

Betyg? – Bra+. Väldigt enkel o stabil. Men smakrik och enkel och trots 8% så lyser inte alkoholen igenom så som den ibland kan göra i dessa öl. Funkar bra med mat där sötma och lite karamelliserad marinad/glaze på köttet smälter ihop samtidigt som det blir mjukt och friskt i munnen. Bra kombo!

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

One Response to “Grillat och Pere Jacques 2010 – länge leve våren!”

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply