Categorized | Ölrecensioner

Vårens mest Epic öl! Epic Armageddon IPA, svaret? 42 såklart!

Ni har väl inte missat förmiddagens inlägg om The Bruery Black Tuesdag – heltklart värt att titta in på. Galet bra öl!

Men eftersom vädret vägrar bli sämre och suget att lästa sig med något gott och svalkande aldrig sinar så får vi gå vidare med något mer uppfriskande och törstsläckande. Vad passar då bättre än lite Nya Zeeländsk IPA? Epic Brewing Company (inte att förväxla med namnen från Salt Lake City). Armageddon IPA’n kom för någon månad sedan och blev en favorit i min vänskapskrets. Läskande, god och med den bästa av alla referenser till mästerverket Liftarens Guide till Galaxen! Klockrent! Allt verkade så bra med denna ölen, innan den hamnat i flaskan. För hur skulle den vara, vad skulle den smaka? 60 IBU och humlad med C-humle som Cascade, Centennial, Columbus och även Simcoe gav en rätt lockande föraning om att det skulle vara lättsamt men väldigt smakrikt och gott!


Epic Armageddon IPA

Utseende: Något mörkare gyllene bärnstensfärgad vätska med poröst ljust skum som lägger sig som ett litet lock innan det sakta försvinner ut. 
Doft: Stor doft av bittra humlekottar, torkad tropisk frukt som blandas ut med fräscha blommiga dofter. Anar även lite tvål och humlekotteolja, samt mandariner – mycket mandariner.
Smak: Lättare till medelstor munkänsla med bra kolsyra. Inte rejäl kropp men det växer ut bra i munnen och för fram smaker av bitter mandarin i samklang med blomster på ett väldigt bra sätt. Det är lättdrucket men ändå väldigt smakrikt och stundtals är det så pass att man tror att den borde ha högra alkoholhalt och ha en kraftigare, tyngre kropp – men med bra balans och smaker som man lätt faller för så är det en charmant och inbjudande IPA. Med bra karamellsmak och fruktighet från mandarin och aprikos samtidigt som bitterheten med en sötad grape och citrussmak ’snällar av’ det. Ingen rackabajsare, men väldigt bra för att vara så väldigt lagom.

Betyg? – Bra+. Väldigt bra, lätt att tycka om och smaker som inte blir för extrema åt något håll utan istället är den väldigt basic men väldigt smakrik. Tyvärr gör det den inte bättre men för en IPA i ’mellansegmentet’ så är den nog i topp just för att de lite kaxigare smakerna ändå anas. Verkligen en IPA som passar de flesta öldrickartyperna!!

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply