Categorized | Ölrecensioner

Lite kort om ingenting och vart dricker man öl i Göteborg?

Nej, idag står jag inte nere i Köpenhamn med en flaska Blåbär i handen, så kan det gå och det är egentligen ingenting jag är bedrövad över. Vart en trevlig midsommar i Stockholm med vänner, god mat och öl istället. Men jag hoppas få läsa upp mig lite om vad som sker och hur det går nere för de som stått och köat idag.

Provade att göra “rödvinssmör” utan vin men med Evil Twin Soft Dookie igår, lite speciellt och föll väl inte helt perfekt ut – mest på grund utav att jag gjorde det hela lite väl slarvigt, men i övrigt var det ett intressant försök som nog blir att prova igen. Har ni någon bra öl så koka upp den med lite lök och kryddor och mixa ihop sedan med lite smör och låt stelna igen.

Bloggen ligger lite i sommardvala nu vilket är rätt skönt och aktiviteten ligger något mer på Facebooksidan istället. Och det är även där jag ska försöka lägga upp lite under nästa helg då jag åker iväg till Göteborg för ett par dagar hos några vänner. Så ingen Maiden eller Metallica (tyvärr) men väl lite öl och god mat (återigen).

Nu är dock frågan, för någon som aldrig varit ute i Göteborg på det sättet, vart ska man gå ut? Var har de bäst stämning, ölutbud och framförallt priser. Av 4-5 pers så är det mest jag som tycker det är värt att spendera ett par tjugor extra på sin öl, de andra må gilla den, men i slutändan vill vi nog mest ha en trevlig kväll (men gärna på ett ställe med bra dryckesutbud). Så tippsa gärna, här eller på facebook. Jag har läst mig till ett par ställen, men samtidigt vill jag ha en restaurang eller krog där “alla” kommer ha kul. Om vi nu ens går ut, det får vi se.

Något annat man ska göra i Göteborg? Ska försöka hinna förbi Oceanbryggeriet om det löser sig och även förbi något Systembolag som har deras (Oceanbryggeriets) Glenn #5 för att ta hem en kartong. Bra nu inför Allsvenskans sommaruppehåll.

Japp, det var väl allt för nu. Hoppas ni alla haft en trevlig midsommar!

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

3 Responses to “Lite kort om ingenting och vart dricker man öl i Göteborg?”

 1. Thorsten says:

  Var inne och hämtade två flaskor vid 13 tiden och det var lugnt. Hade missat att de bara släppte 200 flaskor i år men som tur var fanns det kvar. Hittade till min glädje även Black Hole Red Wine ed och två nya Spontanale.

 2. bark says:

  Utgående från din beskrivning så skulle jag nog i första hand rekommendera Haket. Men det visste du väl redan.

 3. Carl says:

  Om ni får plats är The Rover perfekt. God mat och bra öl hyfsat centralt. Kan ni tänka er att åka lite spårvagn är Red Lion väldigt trevligt. Ganska stort ölutbud, stans bästa ribs, en gigantisk uteservering och svårslagna priser. Som Bark påpekar är Haket bra det med. Inte så många fat men ett gediget flasksortiment och ett ställe där verkligen ALLA är välkomna. Prideflagga i fönstret och synthklubbar på nätterna.

  Ett Göteborgsbesök är ölmässigt inte komplett utan ett besök hos Reza på Tre små rum. Klart stans bästa ölutbud, för den som gillar bra öl. Är man ute efter stor stark ska man dock inte ta sig dit. Jever är, bocköl borträknade, enda lagerölen.

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply