Categorized | MankerBeer News

Inför SBWF – ‘Mankers måsten’

 

Äntligen är det dags för Stockholm Beer och om ni mot förmodan har missat det så är vi på MankerBeer mer än taggade! Vi kommer vara där under hela torsdagen, kanske fredag kväll och sedan lördag – och då är det en vecka kvar. Det blir bryggarereportage, ölsnack och annat skoj, allt upplagt här och framförallt på MankerBeer @ Facebook.

Vad ser då jag fram emot? Vad är det som redan nu lockar mest och som gör att jag var natt känner någon form av abstinens kicka in och man sitter där på sängkanten och fnittrar lite belåtet inför det som komma skall. Igår lade jag upp ett ihopsatt excelark med festivalens alla öl, editerbart och användarvänligt.

Av allt som sker på mässan så är det väl ohyffsat att ens försöka sig på att lotta fram någon form av topplista över exceptionellt trevliga saker – men rullar jag på tombolan så tror jag att åtminstone dessa bollar finns däri.

Mankers to do

– En dag med Brill. Ja, inte en timme, en kvart, en näve mintuer – utan en dag. Brill har helt enkelt så jäkla mycket bra, eller förlåt fantastisk öl att man helt enkelt måste ta sig en plats och chilla vid bardisken. Främst är det Mikkellers spontanserie, eller de öl från den som jag inte provat som lockar. Mikkeller är verkligen en vilde när det gäller att tota ihop öl och på mässan finns både spontanserie och PHD Single Hop Serie. Klart värt att prova, vilket även alla deras amerikanska öl är, detta trots att jag och M2 snart drar över USA. Främst är det väl Port Brewing High Tide, Hop 15 (grym färsk!) och Mongo som lockar, även fast Left Coast Hop Juice som ni vet är något jag och m2 kommer sno åt oss alla flaskor av och hamstra likt två grötglada tomtar på julafton. Gästlistan är lika lång som öllistan så håll er a jour på facebook!

Wicked Wine har ju en smått fantastisk uppställning i år, man har lite ny spännande öl från Ölvisholt (en kaxig apa med en apa på etiketten, jag gillar apor liksom..) och sen är Matt Brophy från Flying Dog där vilket får ses som stort då det ändå är GABF-tider. Som om inte detta är nog så har man riktigt spännande öl från Sierra Nevada på fat, bland annat några Beer Camp-öl (varje år håller man en Beer Camp och gör öl, dessa öl!). Inte nog med det så finns det även Torpedo på cask samt samarbetet med Dofgish Head – Life and Limb (2nd ed). Andra gäster är Afram från Sorbon, Stefan Mohawk Gustafsson och sen även representanter från Ölvisholt.

– Svenska bryggerier, både Sigtuna (som i år har spännande Ace of Spades 2011, ett måste i år igen!?), Hantverksbryggeriet (måste alltid ha en Alkemistens blåbärslambic), Oppigård (Ekportern känns spännande) och Slottskällan (spritlagrad Svart och massa andra kul specialare. En tråd även Jessica och St Eriks har att visa upp) är några man bör besöka. Sedan har vi ju Södra Maltfabriken, Stockeboda m.fl – små spännande bryggerier man bör besöka och stödja.

GreatBrands / Brewers Association / Oliver Twist. Måste jag säga varför? Okey, bästa utbudet av öl som inte annars finns i Sverige? En av de bästa krogarna i landet? Ja, ni förstår. De har fullmatade kranar och bland flaskutbudet finns Dogfish Head, Ballast Point, Lagunitas, Smuttynose, Stone och massa annat!

Elixir Wines visar att det inte bara är Mikkeller och Evil Twin vi finner nere i Danmark och med sig har dem Amager, Raaster, Djaevlebryg m.fl och en hel långsida full med öl och framförallt fullmatad med bryggare. Egentligen kan jag bara posta in listan på all öl de har, för det finns många små guldkorn att hinna med och Amager som utsetts till årets danska bryggeri ska bli riktigt kul att åter snacka lite med.

Samuel Adams och Brooklyn Brewery. Dean Gianocostas kommer hit och med sig har de också en radda ovanliga öl som mig vetligen knappt går att finna i USA. Brooklyn har ingen Garrett på visit men likväl Local 1 och 2 samt det mysiga barley wine’t Monster. Inga världsnyheter direkt, men likväl något jag gärna dricker när det väl finns.

Övriga besökare, bryggare och allmänna stämningen. Det är inte ölen som gör mässan utan alla deltagare som fixar en gemytligt maxat stämning så det blir att gå runt och prata med gamla vänner, nya vänner och de som kommer fram och morsar.

Problemet är av lyxigare slag och handlar om att hinna med allt – öl ska drickas, bryggare intervjuas, händer ska skakas och montrar ska beskådas. Vi hoppas att ni följer oss via Facebook och att vi ses där! Som sagt, leta efter två män i svara MankerBeer-tröjor.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

3 Responses to “Inför SBWF – ‘Mankers måsten’”

  1. eriked says:

    Ska ni inte köra med era träningskläder, svettband och vattenflaska? 🙁

  2. manker says:

    Det var tanken, iaf på torsdagen, men M2s kläder är på villovägar och så har vi mognat.. till.. oss.. eller så. typ 😉

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] här listan bör inte heller ses som något mer än en guide för er som redan provat våra tips (Mankers och M2s) från förra veckan och vill få rekomendationer på nya saker (vissa är kvar, mest […]


Leave a Reply