Categorized | MankerBeer News

Inför SBWF – Andra veckan – Nya måsten för Manker och M2

Äntligen har solen och månen gått sina varv, dagar och en dryg vecka förflutit och det är åter dags för Stockholm Beer and Whisky Festival – andra “helgen” drar igång om någon timme. Får se om man orkar ta sig dit efter jobbet eller avvaktar tills imorgon. Det är så mycket som händer och saker som ska göras i riktiga livet så att man får välja sina duster med öldrickandet.

Förra omgången dagar gladdes både jag och M2 åt alla er som kom fram och som dessutom käckt visade att ni använde våra guider om bra öl att prova, något vi blev rörda av att se. Dock är det en ny omgång dagar nu och med det även lite nya öl. Vissa är eller var hemliga, andra är sådana vi vill rekomendera utifrån tidigare besök. Som ni ser nedan så har vissa bryggerier tillkommit, leverantörer försvunnit, nya öl poppat upp helt etc. Den här listan bör inte heller ses som något mer än en guide för er som redan provat våra tips (Mankers och M2s) från förra veckan och vill få rekomendationer på nya saker (vissa är kvar, mest för att vi kanske inte hann med dem). Är ni inte med på listan så betyder det inte mer än att vi troligen inte hunnit förbi er än, det vi ska ha de här dagarna till. De grådassigt markerade är öl som inte nödvändigtvis är bättre än någon annan, vi vill ju inte favorisera, men samtidigt har förvånat oss på något sätt.

Om ni vill ha mer info om vad vi druckit och kan rekomendera så får ni gärna kika i våra guider från våra tidigare besök och från de senaste dagarna där vi går igenom vad vi vart ute och provat (här, här, här och kanske här). De här listorna är mer utifrån våra helt personliga preferenser. Nä, dags att planera inför USA-resan nu! Hoppas vi ses (igen) på mässan!

Som ni ser så är det främst Cask och Wicked Wine som har lite saker som inte fanns förra veckan eller som inte ens var med på listorna. Vissa av dem är “småhemliga” (devisen är ‘den som frågar får veta’) så vi gör inte mer än att sätta dem på listorna. Men Sunk IPA (bottensänkt Punk), Abstrakt 07 och framförallt Life and Limb (om den kommit) är onekligen spännande, så även Torpedo på cask. Missa inte heller Festival IPA’n från Raasted som rönte stora framgångar under köpenhamns ölfestival och som mötts av positiv respons under SBWF. Missa inte heller svenska småbryggerier som Stockeboda, Södra Maltfabriken m.fl som man nu har chansen att prata med och prova från. Samma gäller mindre leverantörer som TWC (se nedan), Brekeriet (fruktkölschen är på min egna lista idag) m.fl. Årets festival fortsätter att blanda nytt och gammalt, stort och smått och det får väl anses vara del av charmen med den.  

 

Missa inte heller vår Facebookgrupp där nyheter dyker upp snabbare och mer aktuellt (–>)

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply