Categorized | M2's Corner, MankerBeer News

Inför SBWF – M2’s IPA-Måsten

 

Jag (M2) sitter och spanar ut över huvudstadens norra delar och njuter av hösten som är i antågande och drömmer mig bort till Stockholm Beer and Whisky Festival.

Jag lutar mig tillbaka, låter solen värma mina kinder en smula samtidigt som jag lyssnar på en härligt soft version av ”The girl from IPAnema” och blir lite IPA-sugen.

Denna vecka är det öl som är temat i stan och för er som inte orkar sitta och stirra på långa listor med flera tusen olika öl och försöka bestämma er, alternativt minutiöst planera ert besök för att hinna med allt, så vill jag sträcka ut en hjälpsam hand till dom som vill ha mest ut av SBWF gällande den allsmäktiga IPA’n, som är min absoluta favorit bland de hundratals ölsorter vi numera är bortskämda med, även på svensk mark.

Jag hoppas och tycker att ni som passionerat dricker IPA tillvardags bör ha tickat av i alla fall ett par stycken brygder på den här listan. Ni kommer att bli lyckliga av det, det garanterar jag och den store Humleguden. Jag har själv inte haft ynnesten att prova alla i nedan lista men de flesta har runnit ner i min strupe och man vill ju bara ha mer och mer och mer IPA hela tiden, inte sant? Jag ska försöka se till att ha provat samtliga IPA innan mässan är slut (undantaget brittiska IPA som är mer lik att springa på en klasskompis man hade träslöjd med i trean och har inget gemensamt med men som av någon anledning vill prata ändå, dvs en smula obehagligt).

Ok here goes, utan inbördes rangordning så är här 36 st av de IPA jag tror är intressantast på mässan i år. Markeringen på 9 st av ölen betyder ”Missa för hundan inte om ni inte provat tidigare!!”

 
Over and out, vi ses på mässan! M2

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

13 Responses to “Inför SBWF – M2’s IPA-Måsten”

 1. “undantaget brittiska IPA som är mer lik att springa på en klasskompis man hade träslöjd med i trean och har inget gemensamt med men som av någon anledning vill prata ändå, dvs en smula obehagligt”

  I will hunt you down and force you to shotgun cans of Pistonhead for that comment M2!
  Nowhere is safe. Look over your shoulder. I’m coming for you!

 2. Erik says:

  Sjysst. Som humletok är det alltid härligt när det skrivs mer om IPA. Synd att man missar SBWF dock, är en 7-8 stycken som inte är avprickade ännu 🙁

  Nice and civilized comeback, Darren, he he he 🙂

 3. M2 says:

  Thanks Darren, I prefer those over brittish IPA’s anyday, haha!

  Seriously, I’m a real hop head and I have yet to taste a brittish style IPA that blow my mind as an american style IPA does.
  Brittish as in Scottish made is amazing though 🙂

 4. manker says:

  The Brits started with what they called IPA, what happened after that?

  and the Scottish know their stuff, I like Williams Fraoch (to be served by them at Brills monter at the festival) – and that isnt even made with hops but still more hop flavored than a regular brittish IPA.

 5. manker says:

  Or are we to harch now? 🙁

 6. Maarten says:

  Har vi inte glömt något? Kanske Slottskällans Freedom IPA??? Och för Darren finns även Britt IPA, med BARA brittsik humle. 🙂
  Och ja, det är Slottskällans som betalar min lön. Och ja, det är jag som har gjort iporna. Men det betyder inte att de är dåliga! 😀

 7. manker says:

  Maarten> jag är riktigt sugen på Freedom IPA’n och de lagrade Svart (samt lite annat nytt). Ni har ju fått in mycket nya saker man måste prova. så blir att kika förbi. kanske kan ta en bild med Britt IPA som vi sedan kan skicka till Darren så han blir glad 🙂 Syns imorgon (?)

 8. Thorsten says:

  Intressant samling! Men du missade Raasted festivalIPA.
  Ses andra helgen!

 9. manker says:

  FestivalIPAn ser jag fram emot och min roll som läromästare är att ta den IPA-galne M2 och lotsa in han på all IPA och inte bara.. hmm, IPA 😀

  Vi ses då!

 10. jonas says:

  nja, eller hop fix, hurricane ipa och nögne ö ipa på fat 😀

 11. Maarten says:

  Jag åker andra helgen, torsdag och lördag. Idag är det Urban som representerar brygglaget, medan jag brygger 2 brygder i rad. Men nästa vecka, då jävlar! Men skicka gärna en bild på Britten till Darren, och glöm inte nämna att den innehåller massvis med East Kent Golding!

Trackbacks/Pingbacks

 1. […] bör inte heller ses som något mer än en guide för er som redan provat våra tips (Mankers och M2s) från förra veckan och vill få rekomendationer på nya saker (vissa är kvar, mest för att vi […]


Leave a Reply