Categorized | Ölrecensioner

Bland demoner och rockband – Sly Fox Incubus

En uråldrig manlig demon, ett rockband och en superb Belgian-Style Triple – det är så Sly Fox Brewhouse i Pennsylvania beskriver sin öl Incubus. En Abbey triple i stil med tysk pilsnermalt och belgiskt candisocker. Med 10,3% är den rätt alkoholstark men jag kan spoila att den trots det var lättdrucken och fräsch. Sly Fox i övrigt är ett rätt intressant bryggeri som vi nu hittar i Sverige där deras burkar av IPA, pilsner m.m numera återfinns på diverse krogar (kolla med Brill om du undrar mer exakt). Äh, nu kikar vi på lite öl, så på med Incubus gamla goding Drive så kör vi!

 

Sly Fox Incubus

 

Utseende: Rätt så typiskt veteöl, grumlig och disig mörkgyllene vätska med vitt kompakt skum. 
Doft: Det börjar bra med jästförnimmelser, kryddning (vitpeppar, koriander, citronskal) och en torr lättdruckenhet. Tyvärr finns det också lite “dystra” aromer som jag inte uppskattar, lite “låtsatsdofter” av mindre gott godis etc.
Smak: Medelstor munkänsla med bra kolsyra. Väldigt mkt pondus med doser av vetemalt och en lagom söt triplesmak. Smakar också av ljust bröd och kanske ett eller två söta små bär. Det balanseras bra mellan jäst, krydda och ljus maltighet. Väldigt trevlig och lättdrucken, kanske mer så än god? 

Betyg? – Bra+/Bättre- . En välgjord amerikansk triple med de typiska smakerna av apelsin, torr krydda och vetemalt. Men helheten dras ned lite av de godisartade smakerna och dofterna som inte känns helt genuina och då jag drack ölen igen någon månad senare så var jag inte fullt lika imponerad.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

One Response to “Bland demoner och rockband – Sly Fox Incubus”

  1. Balder says:

    Klämmer en ikväll då!

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply