Categorized | MankerBeer Talk

Öl tar plats – Sam Calagione och Garrett Oliver nominerade i årets James Beard Foundation Awards

Igår läste jag att både Sam Calagione från Dogfish Head samt Sverigeakutella Garrett Oliver från Brooklyn Brewery har blivit nominerade i årets The James Beard Foundation Awards. För er som undrar vad detta är för påhitt till utnämning så är The James Beard Foundation:

[…] the nation’s most prestigious recognition program honoring professionals in the culinary  world—from restaurants and chefs to cookbook authors and media.

I 56 olika kategorier (se hela listan med nominerade här) som täcker allt från bästa kokböckerna, till bästa barerna, dryckerspersonligheterna etc nomineras allt från bloggare till kockar till – bryggare.

Både Sam och Garrett är nominerade i kategorin “Outstanding Wine, Beer or Spirits Professional”, vilket de båda även blev i fjol – men då saknades beer i namnet. Garrett är också nominerad med sin The Oxfoord Companion to Beer i kategorin kokböcker (och liknande) under underkategorin “drycker”.

Om inte det här är ett bevis på att öl börjar ta mer och mer plats i finrummet så vet jag inte. Nu är både Garrett och Sam på många sätt pionjärer inom sitt område och lever verkligen för att sprida dryckeskultur, men jag skulle gärna se att fler bryggerier  runt om i världen vågar sticka ut och vara innovativa. Men vi är på rätt väg.

Den 7e maj vet vi om Sam och Garrett kammar hem någon utmärkelse, lycka till säger vi!

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply