Categorized | MankerBeer Talk

Då vart det äntligen dags – Sorbons numera klassiska Amerikanska dagar startar imorgon!

En gång om året kör Restaurang Sorbon i Stockholm traditionsenligt Amerikanska Dagar där det serveras amerikanska öl och amerikanskinspirerade maträtter under ett par veckors tid. Ofta hittar man amerikansk öl som knappt rört svensk mark tidigare under denna period och det brukar vara fullsmockat med folk, så det är en självklarhet att boka bord om ni är större sällskap.

 

Från och med imorgon, fredag 1 juni, och ett par veckor framöver kommer alltså återigen Familjen Haffo på Sorbon i Bromma att se till att alla amerikanska behov är fyllda. Och med amerikanska behov menar jag såklart friterade efterrätter, specialburgare, manliga bisonstekar, och såklart det jag och Manker var satta på jorden för att avnjuta: Amerikansk öl. And lot’s of it! Yeeehaw!!

För er som inte besökt Sorbon är detta alltså förmodligen det bästa tillfället för en premiär, den så normalt ypperligt trevliga kvarterskrogen intill Brommaplan i Stockholm går från klarhet till klarhet hela tiden och har nu ett ölutbud som få krogar i hela landet kan konkurrera med. Du kan utan problem ta med den där polaren som än så länge inte kommit över sitt industrilagerberoende och sakta forma honom eller henne till något annat än en beer infidel, som jag gillar att kalla dom, på just Sorbon.

Det finns inget ölsnobberi, det finns bara massor med kärlek, massor med öl och en kvalitet på maten som är väl värd att skryta om. Ölfokus ligger mycket på amerikanska öltyper men det finns även en del belgiskt i kylarna. Självklart finns det även en End Of History i en bur någonstans i restaurangen, hittar du den så fråga vad den heter. Eller vad den kostar. Dock är det enbart amerikanskt i kylarna under de närmsta tre veckorna, så du kan få leta länge efter den lilla uppstoppade krabaten.

MankerBeer kan stolt presentera matmenyn för de Amerikadagarna 2012 och jag har lyckats hitta riktigt trevliga parningar till rätterna, enbart med öl från amerikanska bryggerier. Prova gärna, men experimentera själva också och berätta för oss hur det gick! Öl och matparningar är något vi brinner för och vi kommer garanterat att ha tävlingar på det temat framöver så det är bara att samla på sig intressanta parningar.

Min personliga favorit kommer troligen att vara den nyinsatta burgaren The Havanna tillsammans med den härligt söta och friska Westbrook IPA, Manker är köttoman och kommer att föräta sig på både Angusbiff och Bisonbiff, han kommer troligen att äta upp allt så kom i tid innan maten är slut!

Ölmässigt kommer vi att försöka hålla er uppdatera här på sidan, men som ni kanske förstår så kommer det att kopplas på fat i en rasande takt allteftersom de töms, och de ölen vi sett på lagret kommer att tömmas fort, vilket gör det i princip omöjligt att hålla uppdaterat. Använd gärna Fatkoll för att uppdatera vad som finns på fat under de Amerikanska Dagarna! Eller bara fota och lägg upp på vår väg på Facebook om det är något ni vill sprida till världen! Eller passa på redan idag att prova deras populära husöl Sorbon X som sedan går på ledighet under ett par veckor.

 

Till sist, det är inte bekräftat än, men vi hör rykten om att Bruce Springsteen kommer att uppträda tillsammans med Dolly Parton och Willie Nelson!

Boka bord gör du på telefonnummer 08-252340 under öppettiderna som är kl 16-24 måndagar-torsdagar, 16-01 fredagar & lördagar och 15-23 på söndagar. Se www.sorbon.se för mer information

 

/M2

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

One Response to “Då vart det äntligen dags – Sorbons numera klassiska Amerikanska dagar startar imorgon!”

  1. Christian says:

    Goda nyheter! Jag ska definitivt förära lokalen med min närvaro!

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply