Categorized | Ölrecensioner

Rockar festen åtta dagar i veckan? – FrEQuency No Sleep Until October

Igår skrev vi om Sigtunas höstnyhet Prince of Darkness, en riktigt bra mörk IPA tillägnad mörkrets furste Ozzy Osbourne. Idag fortsätter vi på temat nyheter på Systembolag och rock genom FrEQuency‘s oktoberfestöl No Sleep Until October. Ölet är uppkallad efter två klassiska album Motörheads No Sleep Until Hammersmith och Beastie Boys klassiker No Sleep Til Brooklyn och för att snabbt presentera FrEQuency så består dem av Anders Fridén (In Flames) och David Mortimer Hawkins (artistansvarig på Sony samt öl- och whiskyskribent) som tillsammans med Nils Oscars Necrobrewer Palle Holmqvist har tagit fram en serie riktigt bra öl under året.

Nu har deras oktoberfestöl så anlänt till Systembolagets hyllor och det är en öl med münchener- och karamellmalt samt humle i form av tysk Magnum, nya zeeländska Motueka och åter tyska Tettnang. För 33 cl av den 5%’iga ölen får du ge 19,80 riksdaler (artikelnummer 11286).

 

FrEQuency No Sleep Until October

 

Utseende: Lätt rödnyanserade orangebrun vätska med litet smutsigt vitt skum, rätt poröst, som lägger sig som en ring med lite skumgardiner längsmed glaskanten och ytan.
Doft: Det doftar tysk mörk lager av den gamla goda skolan med tydligt av både karamell och krossade nötter och nötskal. Vissa inslag av citrus, gräs och torkad humle.
Smak: Medelstor munkänsla med bra kolsyra. Karamell- och nötkola med en bra beska och lättsamt nötbittert slut där humlen kikar fram och släpper ifrån sig gräs, krydda och wienerkorv. Eftersmaken är av mörk lager men inte citrusbetonad metallisk även om citrus och mineral finns där.

Betyg? – Bra+. Tog den tillsammans med en väl tilltagen bit entrecote med smör- och chickenwingsåsmarinerade champinjoner och ja – inte helt oväntat är det en öl som fungerar väldigt bra med mat. Kanske lite klen och hade behövt lite mer robusthet men de rena smakerna flöt in bra med maten. Bra öl till flertalet tilfällen helt enkelt.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply