MankerBeer News: Evil Twin flyttar – Mer Evil Twin till Sverige

stonecollab-612x340Det räcker nog med lite koll på vad som finns på marknaden idag vad gäller dansk öl för att man ska veta att det finns ett märke som heter Mikkeller, och troligen också att mannen bakom det – Mikkel Borg Bjergsø har en tvillingbror, Jeppe som även han brygger öl men då under namnet Evil Twin. Jeppe flyttade i fjol från Danmark till USA för att bosätta sig i Brooklyn och för att från andra sidan Atlanten försöka bygga upp båda sitt eget märke men också för att komma närmare de bryggerier som hans importföretag Drikkeriget har. Det har gått rätt bra och på Rate Beers lista över världens bästa bryggerier kom han i år på en förvånansvärt bra placering – 10’a.

I USA har han bryggt lite här och var men senaste tiden har det varit frekvent bryggande hos Westbrook samtidigt som han har fått igång ett samarbete med Two Roads Brewing Company i Connecticut. Där kommer han att få brygga “basen” av sina öl och ha möjligheten att göra lite mer kul öl, utan att för den delen behöva ge efter på att brygga hos andra. Kort och gott garanteras produktionen av en linje på cirka 8 öl som kommer att spridas runt i USA men också till Sverige. För svensk del i den här satsningen är det Galatea som kommer att ta över distributionen av Jeppes öl här i landet med målet är att få ut mer av öler både till krog och privatperson med förhoppningen om fler framtida släpp på Systembolaget.

Kul tycker vi då Jeppe har släpps flera otroligt bra öl och ett bredare utbud av bra öl är alltid välkommet.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

One Response to “MankerBeer News: Evil Twin flyttar – Mer Evil Twin till Sverige”

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] fokus på craft beer. Så om det inte vore nog med att Westvleteren 12 kommer och att de tar över Evil Twin så kommer man nu att då och då kunna erbjuda oerhört fräscha batcher av öl från Ballast […]


Leave a Reply