MankerBeer News: Ett av amerikanska västkustens Ballast’e bryggerier till Sverige

Ballast-Point-logoVarför ska vi sluta komma med fasansfullt hiskerligt underbara nyheter när vi ändå kan komma med lite till? Nyligen blev det klart att ett av USA’s bättre bryggerier, och särskilt så när man kikar på den amerikanska västkusten, Ballast Point kommer att få distribution i Sverige. Återigen är det Galatea som spänner musklerna och breddar sitt fokus på craft beer. Så om det inte vore nog med att Westvleteren 12 kommer och att de tar över Evil Twin så kommer man nu att då och då kunna erbjuda oerhört fräscha batcher av öl från Ballast Point. Bryggeriet kommr inte att vara “fast” på samma sätt som många av Galateas brittiska bryggerier, S:t Eriks eller liknande utan är snarare att räkna som ett “bonusbryggeri”, något som kommer att dyka upp lite då och då och här och var. Oavsett vilket så är det en fin fjäder i hatten för deras satsning på craft beer och som om det inte vore nog så kommer Coronado Brewing Company med på liknande premisser av bara farten. Bryggerierna ligger dryga milen mellan varandra och den som inte ser fram emot möjligheten att kunna dricka en dryga månaden gammal Sculpin IPA är bra tossig. Exakt när, hur och var ölen börjar dyka upp är inte helt säkert än utan det blir förhoppningsvis under våren som de kan börja dyka upp någon gång då och då, så det är ingen jättebra ide att maila Galatea och fråga då de inte vet riktigt utan det kommer när det kommer.

Åter igen, grattis ölsverige!

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply