MankerBeer News: Achtung, Tysken kommer till Akkurat

fbeajbfiOm drygt en vecka, 26e februari, intas den populära stockholmskrogen Akkurat av Bamberg-Franken. I exakt veckorna två kommer krogen uppvisa mer tysköl än vad många andra ölkrogar kanske har lyckan att se under en hel livstid. Redan innan brukar man kunna uppvisa en ofta imponerande samling tyska öl, många gånger på självrunna casks men annars på fat. Nu är det dock inte vilken vardag som vanligt och de tidigare tysktorsdagarna är nu utbytta mot tyskveckor. Räkna med tysk mat, en och annan tyrolersång och massa goda öl. Visst är jag amerikanofil men jag har en förkärlek att svepa brittiska pints med ale eller tyska pils när tillfället kommer och allt känns rätt. När ölen nu också är väldigt speciella och flertalet av dem är bland det bästa landet kan uppvisa så är det dessutom lite extra kul att upptäcka lite nya och spännande bekantskaper. Stene hälsar att det ännu inte är helt klart vilka av nedan öl som är keg respektive casks men oavsett vilket lär de rulla under veckorna. Nedan kan ni äntligen se vilka öl som kommer att hällas upp och ja, vad säger man? Herr ober,  eis bitte?
Gänstaller Schneid
Pils,

Günter Bräu Burgkunstadt
Bernstein, Schwarzbier

Griess Geisfeld
Kellerbier

Hartmann Würgau
Erbschänk 1550 Schwarz

Heckl Waischenfeld
Vollbier

Herrmann Ampferbach
Kellerbier

Hummel Merkendorf
Raucherla, Märzen, Kellerbier

Hübner Steinfeld
Helles/Vollbier

Keesmann Bamberg
Sterna Lager, Herren Pils

Krüg Breitenlesau
Kellerbier

Kundmüller Viereth
Weiherer Rauch, Dunkel Lagerbier

Schlenkerla ”Heller Bräu” Bamberg
Märzen, Lager, Lenthe, Weisse

Spezial Bamberg
Lager , Hefewwizen (Flaskor)

Wagner Memmelsdorf
Weisse, Märzen, U-lager

Zehendner Mönchsambach
Mönchsambacher Export naturtrub

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply