MankerBeer News: Cantillon Blåbær får alla ölvägar att bära till Ølbutikken, Köpenhamn

blåbärSedan 2005 har Jean Van Roy förärat Ølbutikken i Köpenhamn en egen öl, Blåbær Lambik, idag rankat som världens bästa fruktlambic på RateBeer. Ölet har släppts årligen med uppehåll 2006 och 2008 men istället fått dubbla batchsläpp 2007 och 2009 och sedan 2010 har det rört sig om ungefär 400 limiterade liter av den här underbara och på många sätt eftertraktade blåbärslambicen. När ölet släpptes första gången 2005 så kom det bara 50 flaskor på 75 cl vardera. Sedan 2006 har den dock kommit både i flaskor om  75 och 37.5 cl vilket har gjort att fler har kunnat få prova på ölet. Jag fick själv prova på ölet för första gången 2012 och minns det då som en öl som verkligen levde upp till hypen men det är först sedan jag började grotta in mig på Cantillon med Surisarna som jag riktigt förstått hur mycket de här speciella lanseringarna från Cantillon betyder för fantasterna. Därför är det extra kul att MankerBeer var först med att kunna gå ut när årets släpp av Blåbär skulle ske. Morten Valentin Eilertsen, ägare av Ölbutikken hälsade då att den nu än mer limiterade ölet bara skulle släppas om 30 flaskor av 75 cl och runt 70 små flaskor. 300 danska för en stor flaska och 150 för en liten. Anledningen till den låga mängden flaskor är dels att det blev en mindre batch av ölet samt att man vill behålla flaskor på Ølbutikken för “drink-in” (du får dricka ölet i butiken). Räkna med kö och både en och två skäggprydda herrar med blickarna på blåbär.

Morten själv meddelar att han har mycket att göra men att han också är otroligt glad över et här släppet och eventet, han hoppas på en riktig festdag. Solen ska skina, han har fått in flera nya spännande öl från Amager Bryghus och förväntar sig glada ölälskare från hela världen. Tyvärr är det få flaskor och man är på förhand medvetna om att inte alla kommer att kunna få köpa flaskor, därför är det bara en flaska per person, du kommer inte att kunna reservera flaskor och ja – såklart kostar dem pengar. Men som han säger, de som verkligen gillar gott öl har bara att glädja sig och de med sura miner ska inte få förstöra den här dagen. Morten själv menar också att Blåbär 2014 måste vara en av de bästa han har provat.

Tid och datum för släppet är 19.10 den 31 Juli.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply