Categorized | MankerBeer Talk

Vem vann boken och så en ny tävling: Min ölbok: en fyll-i-bok om öl

IMG_20130107_204625 I helgen tävlade vi ut den väldigt trevliga och grundläggande boken Öl: Kunskap ger mersmak, författad av Peter M. Eronson. Av de som sände in sina två favoritales har vi sedan slumpat fram en vinnare i form av Henrik Erlandsson, stort grattis. Till alla er andra som sände in era favoritöl och vart med i utlottningen säger vi grattis, men misströsta ej. När jag sorterad i MankerBeers kassakista fann jag nämligen en till bok som vi kände att vi måste dela med oss av, lite mindre analyserande och något mer betygssättande.

Min ölbok: en full-i-bok om öl skrevs ihop av Hanna Bühlmann och Jenny Ekman och gavs 2011 ut på Glimra Förlag. Häftet på runt hundra sidor går kort igenom ölets historia, vad öl är och låter dig sedan betygsätta de öl du provar själv. Inom olika kategorier och utifrån en viss mall. Fördelen med att ta smaknoteringar såhär är att det blir lättare att minnas och föra logg över vad du druckit, tycker om och hur din smak kommer att förändras – för det gör den.

IMG_20130107_204710Det var så jag själv en gång började att skriva om öl, varpå det har gått från små smaknoteringar för eget bruk har blivit mer av en hobby jag känner att jag börjar förstå och tycka om mer och mer för var dag. Därför vill vi dela med oss utav den här boken till en av er. Helt i en positiv och konstruktiv anda.

Ett exemplar har vi och allt ni behöver göra är att svara på frågan “Hur många öl har Manker druckit och betygsatt“.

Du kan skicka svaret per mail, info@MankerBeer.com eller som kommentar på inlägget här. Om ingen svarar exakt rätt så är det den som kommer närmast som vinner (eller så lottas det bland de som har rätt/är närmast). Vi lottar fram en förhoppningsvis glad vinnare den 10’e.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

6 Responses to “Vem vann boken och så en ny tävling: Min ölbok: en fyll-i-bok om öl”

  1. Therese says:

    Jag gissar på att Manker har testat 735 st olika goda öler sen ölbloggandets start den 16e juni 2009 (iaf då första recension-inlägget lades upp)

  2. Elin Carlsson says:

    En vild gissning på 1697 st

  3. Jonas says:

    Gissar på 780 st

  4. Isak says:

    Gissar på 819

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] var det bara några få som hade rätt och av dessa lottades Patrik Wilke fram som slutlig vinnare utav boken Min ölbok: en full-i-bok om öl. Rätt svar var 3235 stycken öl – vilket också finns att […]


Leave a Reply