Categorized | MankerBeer Talk

Omnipollo/Siren hembryggningstävling del 2 – Dags för britterna att brygga öl

bildNi minns nog Omnipollos hembryggartävling där en glad hembryggare (vinnare blev Rick Lindqvist) fick chansen att åka över till England för att brygga öl hos Ryan Witter-Merithew och Martin HayesSiren Craft Brew. Henok dokumenterade det hela i sin resedagbok och ölet – Näcken Hopfenweisse – rullar nu på svenska krogar både i form av fat och flaska. Henok meddelar att ölet är purfärskt och som att dricka juice. Nu är det dags för steg 2 och omvända roller. Siren utlyser en tävling för sina brittiska hembryggare att skicka in sina hembrygder varpå de ska få chansen att åka till Sverige för att i början av nästa år brygga öl hos Dugges. Ett öl som sedan lanseras på Copenhagen Beer Celebration.

Reglerna är enkla.

Du ska vara en brittisk hembryggare över 18 år. Du ska inte tillhöra ett existerande bryggeri och du ska skicka in 3 flaskor, receptet och namnet på bryggeri och öl senast den 24 januari.

Nu kanske ni undrar varför en svensk sida skriver om det, och på svenska? Ja, kanske känner alla ni där ute i de svenska skogarna någon britt som skulle vara intresserad – då är det bara att uppmuntra dem att deltaga! Plus att ni nu har något väldigt häftigt att se fram emot i Sverige nästa vår! Så känner du någon som vill tävla, klicka här.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply