Categorized | Ölrecensioner

Sommaren blir än bättre – Mohawk Unfiltered Lager Summer Edition

När Stefan Gustafsson (Mohawk) släppte sin Unfiltered Lager var det många som mös till och gladdes åt att vi fått en riktigt spännande svensk sommaröl. Nu släpper man en sommarversion av samma öl, ett litet snäpp lägre IBU och 0.4% lägre alkoholstyrka – men med samma blandning av Nya Zeeländsk och Amerikansk humle. Bryggd hos Slottskällans Bryggeri och tillgänglig på Systembolaget för 18,90 kronor per flaska. Som ni kan läsa på länken ovan så gillade vi verkligen den vanliga Unfiltered Lagern och sommarvarianten tror jag kan passa utmärkt till sill-, grill- eller chillkvällen så prova den med lite trevliga sommarrätter.

 

Mohawk Unfiltered Lager Summer Edition

 

Utseende: Fin gyllene, något mörkare orangefärgad vätska med vitt stort skum som lägger sig som en smutsig hinna med lite små rester på kanterna.
Doft: Fin doft av humle där det både ryms fräsch citrus och lite inslag av tropik och passionsfrukt. Betydligt med humlearomatisk än “den vanliga” versionen – vilket känns somrigt och passande nu när vädret går mot ljusare och varmare. Den friska doften lär både överraska och glädja många som vill ha någonting lättsamt men ändå med karaktär.
Smak: Lätt till medelstor munkänsla med bra kolsyra. Smaken av en bra american pale ale sätter sig i munnen och det tar ett par extra blickar på flaskan för att konstatera att det verkligen är en lager. Den har den lätta läskande kroppen av en lager men den uppfriskande smaken av humlekottar, tydlig citruskaraktär och en blandpåse tropiska frukter tillsammans med en lite fylligare karaktär gör den trevligt schizofren. Den bottnar ut i en mer lagerkaraktäristisk halvtorr eftersmak vilket jag tycker bidrar till att den blir mer lättdrucken och ändå kan drickas som en lager.

Betyg? – Bättre. Det här gillar jag. En lätt men ändå robust kropp som för tankarna åt Mikkeller American Dream fast där Mohawks har något mer fräschör på humlen. Den vanliga versionen var verkligen något både jag och M2 gillade och när den nu berikas med mer humle och lite mindre alkoholstyrka så känns det som om de har nått fram till mål. Stor rekommendation på den här i sommar!

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

3 Responses to “Sommaren blir än bättre – Mohawk Unfiltered Lager Summer Edition”

  1. Christian says:

    Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad jag känner i doften av den här; det är tydliga frukttoner, men också något mer som jag inte riktigt gillar… Typ en väldigt syrlig ton av gammal citron och lite svavel (tror jag). Märkligt öl, men uppfriskande! 😛

  2. Jonas says:

    Jag ville verkligen gilla Mohawken men den är så extremt svavlig att det tar över alla andra intryck.

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] över när vi är ute på krogen men som nu på sistone börjar få lite uppsving. Sist skrev vi om Mohawk Unfiltered Lager Summer Edition som verkligen imponerade och nu är det dags igen. Flying Dog har släppt lite nya trevliga öl och […]


Leave a Reply