Categorized | Ölrecensioner

Bra lager på lager – Flying Dog UnderDog Atlantic Lager

Det är mycket lager just nu. En öltyp jag och M2 tenderar att stå över när vi är ute på krogen men som nu på sistone börjar få lite uppsving. Sist skrev vi om Mohawk Unfiltered Lager Summer Edition som verkligen imponerade och nu är det dags igen. Flying Dog har släppt lite nya trevliga öl och en av demm är året-runt-ölet UnderDog Atlantic Lager. En lite mer nyanserad premium lager med Perle och Goldingshumle mot en maltbas byggd med råg, vete och carapilsmalt. Rågmalt med en mer aggressiv karaktär som biter till och vetemalt som rundar av. Ord som av erfarenhet ofta kan vara lite oroväckande då vi alltför ofta ser öl som lovar guld och gröna (humle-)skogar men som ofta visar sig vara samma mineralgruvesmakande masslagers. Det vore dock dömande och smått oproffesionellt att inte prova det som kommer bara för att “det är ju en lageröl” och nu i sommartid så är det väl bra lagers om något man barfota önskar snubbla över och somrigt förälska sig i? Så av med kapsylen, ned i det (som ni kan se) något odiskade glaset och så ned med näsan – här ska det provas lager.

Finns för närvande på de krogar som vanligtvis har Flying Dog i sitt sortiment.

 

Flying Dog UnderDog Atlantic Lager

 

Utseende: Klar gyllenfärgad vätska med vitt skum som förvånansvärt fort försvinner och blott lämnar lite dis på ytan som minne.
Doft: En för att vara lager mer nyanserad och kanske ock fruktigare arom med bra maltbas (kakor och karamell) och och dov fruktkompott.
Smak: Medelstor munkänsla med bra kolsyra. Kroppen är lätt men inte platt utan en rund fyllighet (för att vara en lager) ger en bra drinkabilitet. Man ska inte glömma att det trots allt är en lager och jag tycker att balansen mellan torrt och sött ligger på en väldigt bra nivå. Det är ingen storslagen öl men jag hade inte haft några problem med om den här hade funnits på krogen istället för drösarna av masslager som nu finns. Inga direkta bismaker utan lite kaka, lite karamellsötma och ja, hög drickbarhet.

Betyg? – Bra+. Inga konstigheter. Hög drinkabilitet och en kropp som vågar ta plats och säga ifrån. Inte för söt och inga bismaker som den här typen av lagers annars lätt kan ha. Lär fungera utmärkt med både en schysst burgare liksom en pastarätt. Det här är en bra lager, inget mer inget mindre och jag upprepar mitt lagerölsmantra – en bra lager saknar bismaker, är uppfriskande, lättdrucken och förhållandevis god. Den här uppfyller dem sakerna och är därmed en bra lager i min bok.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply