Categorized | MankerBeer News

Dagens ölnyheter + gåta om Samuel Adams Utopia 2009?

Så var det dags för tredje gången där här månaden – att bege sig till Regeringsgatans systembolag för att trotsa kylan och stå och köa för öl. Det värsta med byggnaden är att den alltid täcker solen så du kan stå där på sommarmornarna och ändå inte få något värmande solsken. Lite måndagsbitter var jag något försenad dit men vad gjorde det då det enbart var tre personer före mig i kön runt 20 över 9. Annat var det lite senare då det var full kö – och alla skulle till ölen. Något jag nog inte riktigt varit med om under mina år som “öl-köare”. Särskilt då det både släpptes vin, öl och whisky idag. Jag hade redan klart för mig att Fullers Past Master’s Reserve, Herslevs Barley Wine och annat fick stå ett par dagar innan jag eventuellt spontanköper dem, men de var annars inget jag var riktigt sugen på – då kom det bra mycket roligare öl – och framförallt så KOMMER det ju väldigt mycket bra saker även i mars! Kul!

Men men.Väl där inne plockade jag på mig en av de 14 flaskor av Sierra Nevadas 30’th Anniversary Barley Wine samt två stycken Goose Island Bourbon County Stout Vanilla, trots att man kunde ta 6 p/p. Blev även att plocka på mig en flaska av Epics Stout då deras IPA var ruskigt bra. Så blev några flaskor i alla fall. Dyrt. Kallt och tog tid. För så få flaskor. Men just Sierra Nevadas 30’th Anniversary serie har jag varit igång på sedan New York i somras då vi köpte Stouten. Nu är det bara Grand Cru’n kvar och jag har hört mig för ifall Wicked Wine ska ta in den och om den kommer på systembolaget – men utan svar, den finns åtminstone på Sorbon – men troligen hos något annat ställe med.

På tal om Sorbon så har jag en fråga som jag släpper lös till er andra. Samuel Adams Utopia – årets årgång? Vad står det under flaskorna? När jag var på Sorbon och drack ett litet glas av årets flaska (de säljer per cl, fiffigt!) så såg jag att det var 2009 års buttelj. Men flaskan var helt nyinkommen. Så antingen har de skickat fel och haft 2009’or på lager, eller så har Samuel Adams haft ett stort lager gamla flaskor kvar som de nu fyllt upp med årets upplaga av ölen? Någon som vet vad, varför och hur? Den är i så fall vinnare av en släng ära.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts

Follow Me:
FacebookYouTube

6 Responses to “Dagens ölnyheter + gåta om Samuel Adams Utopia 2009?”

 1. fajanen says:

  Såg på bolagets hemsida att alla Bourbon County tog slut väldigt fort på Regeringsgatan. Själv beställde jag en flaska.

  Hoppade över Sierra Nevadas 30'th Anniversary Barley Wine även fast det är den sista jag har kvar att köpa i den serien. 400kr är för mycket för mig.

 2. Johan Elisson says:

  Beställer man hem Utopias från Systemet får man i alla fall flaskor med 2009 skrivet under flaskan.

 3. BeerSwedenDarren says:

  I've got a bottle of Utopias and can confirm it says 2009 on the bottom of the bottle.

 4. Manker says:

  Då är frågan varför? Är det samma öl som för två år sedan eller är det bara så att de använder överblivna flaskor?

 5. Anonymous says:

  15 april 2011
  Sierra Nevada 30th Anniversary Our Brewers Reserve USA 75 cl 399,00 kr T7

 6. Mattias says:

  Hej, den fjärde SN 30 kommer den 15e april på T7. Det är "Our brewers Reserve" ( http://www.sierra30.com/#/our-brewers-reserve-oak-aged-ale )

  Mvh Mattias, Wicked Wine

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply