Categorized | MankerBeer News

MankerBeer Goes Nöjesguidens Ölmässa 25/3 – Vinn biljetter!

Nästa vecka är det inte bara löning utan även dags igen för Nöjesguidens Ölmässa Stockholm. Jag skriver ut Stockholm, inte för att jag är härifrån och vill verka lite mallig utan för att de också arrangerar samma mässa i Göteborg.

För den inbitne ölnörden kanske nöjesmagasinet Nöjesguidens inte låter lika sexigt som många av de senaste årens storslagna festivaler med influgna bryggerier och öl i hundratal. Det jag tycker man missar då är att Nöjesguiden arrangerat den här ölmässan sedan 2015 då den hölls på Scandic Anglais på Stureplan i Stockholm. Jag minns den festivalen som rätt busig med en bra nyfiken mix av bryggerier där PangPang höll låda uppe på någon särskild del av lokalen dit man fick ta en separat trappa för att ta sig, eller det kanske var något år senare, varmt och sådär Fredrikianskt stökigt var det i alla fall. Vill även minnas att Stigberget, Brewski Brew (som de hette då) och Åre Bryggcompagni var där. Därefter har mässan bytt lokal ett par gånger men likväl har den varit ett intressant tillskott för att sprida intresset kring öl.

Vad menar jag då med intressant? Jo, för lika lite som att de allra mest inbitna ölnördar är representativa för den breda massan som gillar god öl, lika lite är jag det. Det jag tycker har varit så fint med Nöjesguidens ölmässa är att man nått en oerhört mycket bredare publik och framförallt diversifierad i ålder och kön, än många av de mer etablerade, rena ölfestivalerna. Less drama, less Untappd och mera kul helt enkelt!

I år hålls ölmässan i det nyrenoverade Brygghuset på Odenplan i Stockholm och utställarlistan består av nedan akter där det är kul att se Apex komma med humlekalas, Noisy Bastards som kommer hela vägen från Sundsvall, PangPang kommer åter och lär ta med sig fest och så ser vi Agitator Whisky som jag verkligen, verkligen gillar (missa inte deras Rye eller Rök).

Förutom massa öl och andra godsaker blir det livemusik med Natalie Lindh och så är bokaktuelle Sanna Lindberg på plats för att berätta om sin bok (missa inte den, lanseringsfest på Lådan i Stockholm nu nästa tisdag på tal om det).

Senare på eftermiddag och kvällen är det ölprovningar och ölcocktails med Karlstads finest Ten Hands BrewingHotel At Six vid Brunkebergs Torg. Därefter fortsätter festen med mer Ten Hands och skönt häng på Stigbergets Fot där ingen mindre än undertecknad spelar musik natten ut och pratar om mitt nya projekt Shapes & Objects Beer Co. Förvänta er African Funk och svensk 90-tals hiphop.

MEN. Nog om all den informationen ni enkelt hade kunnat googla er till om ni bara var lite mindre lata.

Självklart vill Nöjesguiden att alla MankerBeer'ianer ska dricka god öl och festa med oss hela dagen, kvällen och in på natten! Därför lottar vi ut hela fem biljetter till ölmässan! 

Allt ni behöver göra för att ha en chans att vinna är att kommentera här eller på MankerBeers Instagram med svaret på nedan. Vinnarna meddelas i mitten av nästa vecka.

Tävlingsfråga
Frågan lyder. Vilka vann Årets Ölutvecklare 2021, ett pris som Carlsberg Sverige årligen delar ut på Nöjesguidens Ölmässa? Svara nedan eller på Instagram och in och likea oss där vet jag, vi säger att det ger er extra chans att vinna 🙂


Full utställarlista per 16/3

Agitator whisky
Apex Brewing Co.
Cannadips
Explorer gin
Gröna Linjen
Hop Notch
Noisy Bastards
Nya Carnegiebryggeriet
Omaka
Omnipollo
PangPang Brewery
St:Eriks
Swedish Match
Örebro Brygghus

Läs mer på Nöjesguidens eventsida eller på Facebookeventet.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

One Response to “MankerBeer Goes Nöjesguidens Ölmässa 25/3 – Vinn biljetter!”

  1. Daniel Borg says:

    Stigbergets Bryggeri

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply