Om Oss

Manker, Garrett Oliver och M2

Våren 2009 såg MankerBeer dagens ljus – då under namnet Manker Beer Blog, ett namn som höll i sig till hösten 2011 då MankerBeer föddes. Manker (Magnus Björnstjerna) hade sedan starten drivit bloggen, inriktad på främst amerikansk öl i ensam regi – något som ändrades hösten 2011 då sidekicken, och numera andra huvudhalvan av MankerBeer, M2 (Magnus Svensson) tillkom. Ingen av dem två har någon direkt bakgrund inom ölvärlden mer än ett intresse för god öl och en vilja att sprida intresset för “bra öl”.

Vad är då bra öl? Manker föredrar amerikansk IPA och öl med rejäla smaker, vare sig de är suröl, belgisk öl eller saftigt lagrade imperial stouts. M2 har en förkärlek till tokigt humlade öl och barley wines och ser gärna bra sälta och en stor dos salmiaksmak i sin öl.

2014 hände någonting. Sedan 2011 har det hänt otroligt mycket och inte bara i ölvärlden utan också på skribentfronten. Ölskribenter har fått mer att säga till om och är idag mer insatta och kunniga än på länge. Därför har MankerBeer också utvecklats till att innefatta fler huvudskribenter.

De första fasta skribenterna utanför grundkärnan blev skribentduon Fredrik och Ludvig, även kallade Surisarna. Med en förkärlek och passion för suröl kommer de att bjuda på resereportage och krönikor om lambic, geuze och annat inom surölets vackra värld. De ligger i topp bland de om har haft lyckan att prova flest olika öl från Cantillon i världen och provar sig gärna igenom olika årgångar och storlekar på sina favoriter ifrån surölsvärlden. I dagsläget har de sin bas i Göteborg.

Sedan senare delen av 2012 har MankerBeer bjudit in en av sina favoritbloggare Fredrik Balder som återkommande delat med sig av sina betraktelser. Balder är en av grundarna och pappa till Ölrådet.se – en av de första svenska ölbloggarna. Efter några år som gästskribent och krönikör är han sedan 2014 fast skribent och medlem av MankerBeer. Balder kommer att fokusera på mat, amerikansk öl, öltrades och vågade debattinlägg om dagens ölkultur.

Kort efter att Balder anslöt fick vi klarhet i att en av våra svenska favoritskribenter, Kristopher från Kornmalt & Humlekottar nu blir fast medlem av MankerBeer. Kristopher är en livsnjutare av rang och älskar musik, god mat, öl, drinkar, bourbon och allt annat glädjande du kan tänka dig och kommer att dela med sig av resereportage och artiklar om bourbon, öl och mat.

Manker Beer är en sida om öl för alla oavsett om man redan har ett ölintresse eller just har börjat intressera sig för öl. Genom att göra ölresorna, hänga med bryggarna och importörerna och samtidigt ha en väldigt stor portion humor och självdistans i vad som görs så försöker man sprida glädjen som öl ska vara – socialt och roligt.

Sidan är i sig inte vinstdrivande och försöker vara så opartisk och neutral som det bara går. Samtidigt är det ett heltidsjobb att skriva, filma och driva sidan varpå annonsering och annan form av PR är ett “nödvändigt ont”. Ingen i Manker Beer-teamet kommer dock säga eller på andra sätt uttrycka något de inte själva står bakom (se Disclaimer nedan). Däremot kommer vi försöka lyfta fram vänner inom ölvärlden som vi respekterar och gillar – inte för att vi tjänar något på det utan för att vi tycker att de är värda det, kort sagt ett tack från vår sida. I samtliga fall vi tjänar något på det vi skriver eller gör så kommer det att redovisas.

Vill ni komma i kontakt med oss kan ni göra det via vår Instagram eller Facebook eller via “kontakt” här på hemsidan.

DISCLAIMER

Få har nog missat att Manker jobbat som Operations Manager på Omnipollo sedan 2015 medan M2 både hunnit att bli en av delägarna på BrewDog Bar i Sverige för att sedermera komma att lämna en kedja barer för att istället flytta hem till Helsingborg och starta Benchwarmer Brewing Co.