Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Marianne Wallberg / Mässgeneral

Idag är det exakt en månad kvar tills 2012 års upplaga av Stockholm Beer and Whisky Festival, en av världens absolut största och bredaste öl- och dryckesfestivaler ,slår upp portarna för att från den 27 september pågå under två intensiva vekor (torsdag-lördag). Detta är något vi på MankerBeer är oerhört stolta för och i år vill vi lyfta fram den och de utställare, bryggare och öl som utgör mässan lite extra. Därför börjar vi idag med “Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012” där vi ett par gånger i veckan stiftar närmare bekantskap med några av alla de bryggare eller utställare som kommer att finnas på mässan. Upplägget kommer ungefär att vara detsamma, en kortare presentation följt av en intervju med fokus på utställaren/bryggaren. Vi hoppas att ni alla ska till mässan och tar chans att möta alla de fantastiska människor som tillsammans med ölen utgör själva mässan.

Först ut, och mest lämplig, är ingen annan än självaste mässgeneralen Marianne Wallberg. Marianne har verkligen jobbat febrilt med mässan året runt de senaste åren och det har märkt genom den status mässan har fått; från att ha huserat ute i Sollentuna utanför Stockholm till att snart växa sig ur de senaste årens mässlokal ute i Nacka Strand. Marianne tog sig tid att svara på våra frågor mitt i allt arbete inför ordningsställandet utav mässan som vi anar kommer slå alla tidigare rekord vad gäller drycker, besökare och utställare.

 

MB: Hej Marianne Wallberg, grundare, projektledare, ölnörd och ständig mässgeneral för Stockholm Beer & Whisky Festival med Taste Experience! Det är nu inte mer än 1 månad kvar tills Stockholm Beer & Whisky Festival (SBWF) slår upp dörrarna för 21a året i rad, en ölfestival som sägs vara den näststörsta i världen efter Great American Beer Festival.
Kan du berätta lite om hur ett normalt år ser ut för dig och dina närmsta medarbetare från det att mässan 2011 stängdes tills mässan 2012 öppnar?

MW: Hej själv! Ett normalt år för oss, är ju inte ett normalt år 🙂

V 39 och V 40 är årets mål, allt handlar om det. Fram till sommaren är det Erik och jag här på festivalkontoret. Sedan stegrar det sig ju närmare mässan vi kommer, fler kunniga medarbetare kommer in, arbetsdagarna blir längre, telefonerna och mailen går varma, hemsidan fylls på, allt ska beställas, allt måste klaffa, alltid, alltid. Men vi har självklart alltid en plan B, en plan C….för ingenting får någonsin missas. Semester på sommarhalvåret kan vi bara glömma, men vad gör det, vi har  juså himla KUL! Det är ett kreativt och tacksamt jobb, vi lär oss nya produkter varje dag, ja det är kul helt enkelt.

Vi har nu också precis startat Swedish Beverage, en organisation som tillsammans med UD, Exportrådet mfl ska agera “plattform” för att svenska dryckesproducenter med ambition att växa, ska kunna exportera på rätt sätt. Swedish Beverage första uppdrag var att utbilda svenska ambassaders kockar från hela världen om det “svenska dryckesundret”. Det blev en stor succé. Nästa vecka gör vi samma sak med Sveriges alla ambassader som då samlas i Stockholm. Direkt efter mässan tar vi med oss ett 10-tal producenter till ett mycket spännande projekt tillsammans med Exportrådet i Toronto. Mer om det senare.

 

MB: SBWF växer ständigt, fler utställare, mer öl, fler medaljer att delas ut, Taste Experience, Master classes och så vidare. Vad finns det för sköna planer på nyheter inför 2012 års festival? Kan du ge oss lite teasers?

MW: Taste Experience i Hall 2, som i år arrangeras för tredje året i rad,  är en riktig hit – dels för att vi där får in en ny typ av besökare som aldrig skulle gå på en ren öl och whiskymässa, men som efter sitt besök totalt ändrat uppfattning om öl och whisky, det är kul. Dessutom är det många öl-, och whiskyintresserade som vill gå vidare och lära mer om champagne, rom mm.
Många nya och mycket spännande produkter kommer på årets mässa. En sak som är kul är att de stora bryggerierna spänner bågen och gör fler och fler provbrygder som besökaren får avgöra om de ska komma i produktion eller ej.?Innis & Gun kommer för första gången i Sverige på fat, Malmö Brygghus är med i år, många nyheter puttrar i de svenska småbryggerierna, importörerna har många spännande nyheter på gång…tips; Håll koll på vår hemsida som uppdateras löpande fram till mässans start.

 

MB: Era masterclasses var mycket uppskattade 2011 och ofta fullbokade, kommer ni att köra detta 2012 också, och i så fall vad kan vi förvänta oss där?

MW: Oj, där händer det saker! Vi har stora problem att få våra seminarielokaler att räcka till. Många spännande master classes läggs upp löpande. Ny ansvarig för alla provningar och master classes är kunnige Peter Moschna med ett förflutet från Systebolagets utbildningar och provningar.

 

MB: Trender kommer och går, men öl består. Det har varit en hel del ’spänna musklerna’ trender nu med Super Duper Imperial öl som börjar mattas av lite nu, kan du göra en ovetenskaplig trendanalys för detta årets mässa? Och vad vill du helst INTE se på årets mässa?

MW: Besökarna blir mer och mer kunniga om sin egen smak, mer säkra på vad de tycker om i olika tillfällen, till olika maträtter, före maten, efter maten, man gillar olika öl vid olika årstider/tillfällen/sällskap…När man blir mer kunnig, bryr man sig mindre om alla tips och råd, man kan bestämma själv vad man gillar. Då händer det något – då törs man plötsligt beställa en vanlig okomplicerad lager, helt enkelt för att man är sugen på det, då törs man beställa en öl som i andras ögon inte passar, men som man med sin nyvunna säkra smak kan säga att man gillar ändå. Det är en ny trend – att våga dricka det man SJÄLV gillar, inte det andra gillar. På årets mässa hittar man ju ALLA typer av öl som passar ALLA smaker.

Det finurliga med att alla experter finns på plats bakom diskarna, är att vi hela tiden får fler och fler konsumenter som lär sig vad de själva gillar…och fler och fler blir självständiga öldrickare. Det gillar jag!

 

MB: Hur många utställare planerar ni för i år och vilka är ni riktigt stolta över att lyckats få med?

MW: Vi har i princip lika många utställare som i fjol, kanske något fler, dvs ett 100-tal. Vi är självklart lika stolta över alla våra utställare! Utställarlistan är minst sagt spännande!

 

MB: Festivalen är redan näst störst i världen, men hur mycket mer tror du att man kan växa egentligen? Och hur?

MW: Vi är faktiskt också ohotat världens största whiskymässa, både vad gäller antal produkter och antal besökare. Vi förädlar mässan årligen, efter utställarnas och besökarnas önskemål, istället för att göra den större. Det är också därför vi stannar i våra vackra lokaler, i stället för att flytta till någon opersonlig och tråkig mässa i förorten.

 

MB: 2011 så såg vi bland annat de svenska bryggarna Stefan ”Mohawk” Gustavsson och St Eriks Jessica Heidrich samt danskarna Mikkel Borg-Bjergsö från Mikkeller, hans tvilling från Evil Twin – Jeppe Jarnt-Bjergsö, Christian Skovdal Andersen från Beer Here och Wicked Wine hade Flying Dogs bryggmästare Matt Brophy på plats en av dagarna, vilket vi tyckte var otroligt trevligt –  Har ni planer på att fortsätta göra SBWF mer attraktiv för både svenskt och internationellt bryggfolk, t ex bryggmästare och liknande?

MW: Mässan har mycket hög internationell status och besöks årligen att ett mycket stort antal spännande huvudmän, så även i år. Alla utställares huvudmän kommer alltid till mässan, om de har möjlighet.
Håller med, det är riktigt roligt och dessutom meningen med hela mässan, dvs att så många experter som möjligt ska finnas på plats för att möta våra besökare. Bryggmästaren från Sierra Nevada kommer till exempel på årets festival!

 

MB: Bryggmästaren från Sierra Nevada känns som en lirare som man ska försöka svinga en Torpedo IPA med!? MankerBeer gillar också mat, framförallt mat som funkar bra med öl – och även om korv och hamburgare är riktigt bra festival mat undrar vi om det finns planer på att ta tag i matdelen och krydda den lite extra i år?

MW: Vi har ett problem med att den restaurang som finns i området tyvärr inte vill samarbeta på mässans villkor, t ex vill de inte ha öppet under mässans samtliga öppettider, vilket naturligtvis är ett måste. Därför tvingades vi sätta in en annan restauratör förra året. Samma upplägg blir det även i år, men med ett betydligt bättre matutbud. Även den s.k. snabbmaten kommer att förbättras i år. Mässhuset är K-märkt och utrymmen för mat begränsade.

 

MB: En helt annan tanke, hembryggning växer så det knakar ute i de svenska stugorna, är det något ni funderat på att kika vidare på att främja på SBWF?

MW: Hembryggarföreningen har varit med nästan alla år på festivalen. De kommer säkert med även i år. Många duktiga bryggare har “fötts” som hembryggare! Under mässans första år, stod bl a Jessica Heidrich och andra kunniga hembryggare och kokade härligt doftande brygder på mässan. Tyvärr sade sedan tillståndsmyndigheten stopp för detta, vilket vi alla tyckte var mycket tråkigt!

 

MB: Om man skulle tänka sig att arbeta som volontär på SBWF, hur gör man då? Eller har ni bara anställda som arbetar på festivalen?

MW: Man kontaktar mig helt enkelt. Vi söker alltid kunniga, intresserade, seriösa, nyfikna och glada medarbetare och volontärer till tävlingar och provningar. (MankerBeer not: Överös nu inte Marienne med mail, hon har säkert att göra ändå men volontärer uppskattas säkert alltid!

 

MB: Ölbloggosfären har vuxit sig enorm de senaste 2 åren och vi uppskattar antalet ölbloggare till närmre hundratalet, har ni några planer på att hitta på något skoj för dessa inför årets festival?

MW: Vi planerar en Beer Bloggers Corner på mässan. En plats där bloggare kan träffa branshen och besökarna. Jag anser att ni duktiga bloggare gör en stor insats för ölkulturen – heja 🙂

 

MB: Ett event av den enorma magnitud som SBWF ser kanske på ytan ut som att allt går som smort, men den pragmatiske förstår ju att det är mycket panik bakom kulisserna ibland. Kan du berätta lite om 2011 års mässa, och kanske något från 2012 där viss panik uppstått när något gått riktigt snett? Ett par roliga anekdoter helt enkelt.

MW: Oj, om något går snett, så har vi alltid en plan B och C osv, så allt brukar alltid lösa sig smidigt. Men 2010 var det svettigt! När vi kom för att flytta in i mässans lokaler, hade ägarna sagt upp all sin personal, huset var smutsigt, hissarna fungerade inte, fläktarna gick inte….oj, oj, oj, vilken chock. Men det var bara för oss att spotta i nävarna och reda upp allt. Vi fick bli fastighetsförvaltare helt enkelt…

Jag fick ta in ett helt nytt städbolag två dagar innan mässan öppnade, jag fick Wasa-kronans servicechef att själv komma och laga fläktar och hissar…Inför 2011 hade vi många förberedande möten må du tro och då fungerade också allt smidigt igen.

Till 10-års jubileet kom inte glasen fram till vip-kvällen! Lastbilen från Tyskland hade kommit på villovägar. Då var det panik, men som vanligt hade jag en plan B. Jag hämtade alla historiska glas från förrådet, diskade dem och satte upp en skylt med texten: 10- års jubileet firas med historiska glas! Glasen kom dagen därpå och vi körde ut dem till dem som hade protesterat, ca 20 personer.

 

MB: Till sist, vad är din känsla när ni låser porten den där sista lördag och festivalen stänger för året? Och vilken öl korkar du upp för att fira att ännu en lyckad festival är till ända? Är det bara gråt och ångest eller är det en känsla av lycka?

MW: Känslan är väldigt stark då och kan bara beskrivas med två ord – TOMHET och SAKNAD!
Den öl jag korkar upp tillsammans med mina medarbetare brukar vara något kul som jag gått och sneglat på under mässa. I fjol blev det först Smashed Blueberry från Shipyard Brewery och sedan en Sotholmen Extra Stout från Nynäshamns Ångbryggeri. De satt fint!

 

Stort tack, Marianne för att vi fick stjäla lite av din dyrbara tid – vi båda från MankerBeer kommer att besöka mässan nästan alla 6 dagar! För att få fatt på dina biljetter kan du kika in här för vägledning både om biljetter, transport till och från mässan samt övrig nyttig information. Du kan också få de senaste mässnyheterna på mässans egna FacebooksidaVi hoppas att möta massor med ölfolk, ölnördar, bryggfolk, distributörer, ölskribenter men framförallt vill vi möta er: våra läsare! Kom fram och säg hej, vi gillar er!

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

19 Responses to “Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Marianne Wallberg / Mässgeneral”

 1. Mycket intressant intervju. Bra jobbat grabbar och en stor eloge till Marianne och hennes medarbetare som gör ett kalasjobb med mässan varje år. Får hoppas att vi syns den andra torsdagen.

 2. Håller med Stefan. Mycket intressant i allmänhet och bryggmästaren från Sierra Nevada i synnerhet! Beer Blogger-corner låter ju som en kul grej också!
  Ja, allt låter som en enda jättekul grej helt enkelt!

Trackbacks/Pingbacks

 1. […] Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Marianne Wallberg / Mässgeneral […]

 2. […] Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Marianne Wallberg / Mässgeneral Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Shane Welch / Sixpoint Craft Ales […]

 3. […] Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Marianne Wallberg / Mässgeneral Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Shane Welch / Sixpoint Craft Ales Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Thomas Hoelgaard / Xbeeriment […]

 4. […] Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Marianne Wallberg / Mässgeneral Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Shane Welch / Sixpoint Craft Ales Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Thomas Hoelgaard / Xbeeriment Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Anders Slotte / Slottskällan […]

 5. […] Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Marianne Wallberg / Mässgeneral Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Shane Welch / Sixpoint Craft Ales Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Thomas Hoelgaard / Xbeeriment Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Anders Slotte / Slottskällan Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Richard Burhouse/ Magic Rock Brewing Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Sören Wagner / Croocked Moon […]

 6. […] Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Marianne Wallberg / Mässgeneral Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Shane Welch / Sixpoint Craft Ales Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Thomas Hoelgaard / Xbeeriment Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Anders Slotte / Slottskällan Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Richard Burhouse/ Magic Rock Brewing Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Sören Wagner / Croocked Moon Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Anders Olsson / Eskilstuna Ölkultur […]

 7. […] Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Marianne Wallberg / Mässgeneral Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Shane Welch / Sixpoint Craft Ales Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Thomas Hoelgaard / Xbeeriment Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Anders Slotte / Slottskällan Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Richard Burhouse/ Magic Rock Brewing Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Sören Wagner / Croocked Moon Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Anders Olsson / Eskilstuna Ölkultur Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Tomas Danko / Vice Huvuddomare […]

 8. […] Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Marianne Wallberg / Mässgeneral Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Shane Welch / Sixpoint Craft Ales Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Thomas Hoelgaard / Xbeeriment Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Anders Slotte / Slottskällan Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Richard Burhouse/ Magic Rock Brewing Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Sören Wagner / Croocked Moon Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Anders Olsson / Eskilstuna Ölkultur Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Tomas Danko / Vice Huvuddomare Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Henok Fentie / Omnipollo […]

 9. […] Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Marianne Wallberg / Mässgeneral Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Shane Welch / Sixpoint Craft Ales Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Thomas Hoelgaard / Xbeeriment Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Anders Slotte / Slottskällan Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Richard Burhouse/ Magic Rock Brewing Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Sören Wagner / Croocked Moon Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Anders Olsson / Eskilstuna Ölkultur Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Tomas Danko / Vice Huvuddomare Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Henok Fentie / Omnipollo Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Kristian Strunge / Stronzo […]

 10. […] Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Marianne Wallberg / Mässgeneral Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Shane Welch / Sixpoint Craft Ales Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Thomas Hoelgaard / Xbeeriment Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Anders Slotte / Slottskällan Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Richard Burhouse/ Magic Rock Brewing Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Sören Wagner / Croocked Moon Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Anders Olsson / Eskilstuna Ölkultur Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Tomas Danko / Vice Huvuddomare Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Henok Fentie / Omnipollo Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Kristian Strunge / Stronzo Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Jessica Heidrich / S:t Eriks […]

 11. […] Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Marianne Wallberg / Mässgeneral Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Shane Welch / Sixpoint Craft Ales Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Thomas Hoelgaard / Xbeeriment Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Anders Slotte / Slottskällan Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Richard Burhouse/ Magic Rock Brewing Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Sören Wagner / Croocked Moon Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Anders Olsson / Eskilstuna Ölkultur Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Tomas Danko / Vice Huvuddomare Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Henok Fentie / Omnipollo Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Kristian Strunge / Stronzo Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Jessica Heidrich / S:t Eriks Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Mike Murphy / Lervig Aktiebryggeri Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Mikkel Borg Bjergsö / Mikkeller MankerBeer TV – Inför SBWF 2012 – Teaser 2012, vad är på väg? Vinn biljetter till SBWF med de officiella Ölguiderna på MankerBeer MankerBeer TV – Inför SBWF 2012 – The 2012 SBWF Boyband Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Jeffrey Brown / South Plains Brewing Co […]

 12. […] Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Marianne Wallberg / Mässgeneral Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Shane Welch / Sixpoint Craft Ales Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Thomas Hoelgaard / Xbeeriment Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Anders Slotte / Slottskällan Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Richard Burhouse/ Magic Rock Brewing Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Sören Wagner / Croocked Moon Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Anders Olsson / Eskilstuna Ölkultur Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Tomas Danko / Vice Huvuddomare Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Henok Fentie / Omnipollo Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Kristian Strunge / Stronzo Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Jessica Heidrich / S:t Eriks Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Mike Murphy / Lervig Aktiebryggeri Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Mikkel Borg Bjergsö / Mikkeller MankerBeer TV – Inför SBWF 2012 – Teaser 2012, vad är på väg? Vinn biljetter till SBWF med de officiella Ölguiderna på MankerBeer MankerBeer TV – Inför SBWF 2012 – The 2012 SBWF Boyband M anker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Jeffrey Brown / South Plains Brewing Co Inför SBWF 2012 – Vilka vann biljetter? Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Rune Lindgren / Bryggeriet Djævlebryg […]

 13. […] Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Marianne Wallberg / Mässgeneral Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Shane Welch / Sixpoint Craft Ales Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Thomas Hoelgaard / Xbeeriment Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Anders Slotte / Slottskällan Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Richard Burhouse/ Magic Rock Brewing Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Sören Wagner / Croocked Moon Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Anders Olsson / Eskilstuna Ölkultur Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Tomas Danko / Vice Huvuddomare Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Henok Fentie / Omnipollo Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Kristian Strunge / Stronzo Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Jessica Heidrich / S:t Eriks Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Mike Murphy / Lervig Aktiebryggeri Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Mikkel Borg Bjergsö / Mikkeller MankerBeer TV – Inför SBWF 2012 – Teaser 2012, vad är på väg? Vinn biljetter till SBWF med de officiella Ölguiderna på MankerBeer MankerBeer TV – Inför SBWF 2012 – The 2012 SBWF Boyband Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Jeffrey Brown / South Plains Brewing Co Inför SBWF 2012 – Vilka vann biljetter? Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Rune Lindgren / Bryggeriet Djævlebryg […]

 14. […] Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Marianne Wallberg / Mässgeneral Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Shane Welch / Sixpoint Craft Ales Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Thomas Hoelgaard / Xbeeriment Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Anders Slotte / Slottskällan Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Richard Burhouse/ Magic Rock Brewing Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Sören Wagner / Croocked Moon Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Anders Olsson / Eskilstuna Ölkultur Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Tomas Danko / Vice Huvuddomare Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Henok Fentie / Omnipollo Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Kristian Strunge / Stronzo Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Jessica Heidrich / S:t Eriks Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Mike Murphy / Lervig Aktiebryggeri Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Mikkel Borg Bjergsö / Mikkeller MankerBeer TV – Inför SBWF 2012 – Teaser 2012, vad är på väg? Vinn biljetter till SBWF med de officiella Ölguiderna på MankerBeer MankerBeer TV – Inför SBWF 2012 – The 2012 SBWF Boyband Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Jeffrey Brown / South Plains Brewing Co Inför SBWF 2012 – Vilka vann biljetter? Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Rune Lindgren / Bryggeriet Djævlebryg Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Kees Bubberman / Brouwerij Emelisse Inför SBWF 2012 – Vinn plats på en exklusiv provning med BrewDog & Boulevard Brewing […]

 15. […] Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Marianne Wallberg / Mässgeneral Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Shane Welch / Sixpoint Craft Ales Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Thomas Hoelgaard / Xbeeriment Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Anders Slotte / Slottskällan Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Richard Burhouse/ Magic Rock Brewing Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Sören Wagner / Croocked Moon Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Anders Olsson / Eskilstuna Ölkultur Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Tomas Danko / Vice Huvuddomare Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Henok Fentie / Omnipollo Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Kristian Strunge / Stronzo Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Jessica Heidrich / S:t Eriks Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Mike Murphy / Lervig Aktiebryggeri Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Mikkel Borg Bjergsö / Mikkeller MankerBeer TV – Inför SBWF 2012 – Teaser 2012, vad är på väg? Vinn biljetter till SBWF med de officiella Ölguiderna på MankerBeer MankerBeer TV – Inför SBWF 2012 – The 2012 SBWF Boyband Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Jeffrey Brown / South Plains Brewing Co Inför SBWF 2012 – Vilka vann biljetter? Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Rune Lindgren / Bryggeriet Djævlebryg Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Kees Bubberman / Brouwerij Emelisse Inför SBWF 2012 – Vinn plats på en exklusiv provning med BrewDog & Boulevard Brewing Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Andrew Baker / Summer Wine […]

 16. […] Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Marianne Wallberg / Mässgeneral Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Shane Welch / Sixpoint Craft Ales Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Thomas Hoelgaard / Xbeeriment Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Anders Slotte / Slottskällan Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Richard Burhouse/ Magic Rock Brewing Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Sören Wagner / Croocked Moon Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Anders Olsson / Eskilstuna Ölkultur Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Tomas Danko / Vice Huvuddomare M anker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Henok Fentie / Omnipollo Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Kristian Strunge / Stronzo M anker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Jessica Heidrich / S:t Eriks Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Mike Murphy / Lervig Aktiebryggeri Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Mikkel Borg Bjergsö / Mikkeller MankerBeer TV – Inför SBWF 2012 – Teaser 2012, vad är på väg? Vinn biljetter till SBWF med de officiella Ölguiderna på MankerBeer MankerBeer TV – Inför SBWF 2012 – The 2012 SBWF Boyband Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Jeffrey Brown / South Plains Brewing Co Inför SBWF 2012 – Vilka vann biljetter? Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Rune Lindgren / Bryggeriet Djævlebryg Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Kees Bubberman / Brouwerij Emelisse Inför SBWF 2012 – Vinn plats på en exklusiv provning med BrewDog & Boulevard Brewing Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Andrew Baker / Summer Wine Vilka får möta James Watt och Bob Sullivan på SBWF-provningen? Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Stefan Gustavsson / Mohawk Brewing Company M2s Corner – Inför SBWF 2012 – M2s “Must Haves” och “Nyfiken På”-listor […]

 17. […] Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Marianne Wallberg / Mässgeneral Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Shane Welch / Sixpoint Craft Ales Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Thomas Hoelgaard / Xbeeriment Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Anders Slotte / Slottskällan Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Richard Burhouse/ Magic Rock Brewing Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Sören Wagner / Croocked Moon Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Anders Olsson / Eskilstuna Ölkultur Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Tomas Danko / Vice Huvuddomare Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Henok Fentie / Omnipollo Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Kristian Strunge / Stronzo Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Jessica Heidrich / S:t Eriks Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Mike Murphy / Lervig Aktiebryggeri Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Mikkel Borg Bjergsö / Mikkeller MankerBeer TV – Inför SBWF 2012 – Teaser 2012, vad är på väg? Vinn biljetter till SBWF med de officiella Ölguiderna på MankerBeer MankerBeer TV – Inför SBWF 2012 – The 2012 SBWF Boyband Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Jeffrey Brown / South Plains Brewing Co Inför SBWF 2012 – Vilka vann biljetter? Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Rune Lindgren / Bryggeriet Djævlebryg Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Kees Bubberman / Brouwerij Emelisse Inför SBWF 2012 – Vinn plats på en exklusiv provning med BrewDog & Boulevard Brewing Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Andrew Baker / Summer Wine Vilka får möta James Watt och Bob Sullivan på SBWF-provningen? Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Stefan Gustavsson / Mohawk Brewing Company M2s Corner – Inför SBWF 2012 – M2s “Must Haves” och “Nyfiken På”-listor Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Frank Peifer / Weihenstephan […]


Leave a Reply