Categorized | MankerBeer News

På den Amerikanska ölfronten lite nytt – 1

Jag har varit lat på sistone kan man kanske säga, inga blogginlägg, begränsad närvaro på Facebookgruppen och inte så mycket aktivitet på BeerSwedenForumet. Men så har jag också haft ett par dagars lugn och ro i underbart sällskap och med mycket god mat och dryck, och så också lite öl. Bara för den sakens skull så har jag inte legat helt på latsidan utan kan nu presentera lite nyheter och annat kul som händer inom ölsvängen.

  • 19 Glas i Stockholm har en liten “special” där de frontar 10 öl som alla har 100 poäng på Rate Beer. Hair of The Dog Adam och Fred liksom Dogfish Head 120 Minute IPA (för halva priset mot vad andra brukar ta för dem..) är bara några anledningar att gå dit. Passa även på att prova deras koost från Järna, var riktigt god!
  • I USA är det två nya öl som jag har fastnat för, dels har Stone gjort ännu ett samarbetsöl utöver det vanliga. Nu ljuger jag lite, de har gjort två nya; dels den “årliga” vinnarölen från deras hembryggartävling där årets vinnare nu får göra sin Cherry Chocolate Stout med Stone och även Jon Trogner från Tröegs. Den andra är en japansk IPA på grönt te som görs i samarbete med Bryan Baird (Baird Brewing Company) och Toshi Ishii (Ishii Brewing Company). Läs mer och diskutera här.
  • Den andra ölen är ett samarbete mellan Dogfish Head och Shorts Brewing och döpt efter Beavis & Buttheadskapelsen Cornholio. Såhär har Sam från DFH beskrivit innehållet i ölen:

    This beer shall be called Cornholio. It’s made with MI horehound (kinda like an minty rootbeery herb), Indiana red popcorn, and Delaware & Cape May Beach Plums. I got to try the test batch, along with the excellent pizza at Short’s Pub last night. It’s really nice; 7-ish abv ,roasty nutty notes upfront, balanced against a little dark fruit flavor underneath.

    Ölet har redan lanserats och mottagande är väl liksom innehållet varierat.. läs mer här.

  • Det går bra för Amerikansk craft beer idag; Brooklyn har ökat försäljningen med över 30% och Flying Dog är sämre ute med sina 48% där de även har bombaderat sina lokala marknader med en ökning på över 78%. Läs allt om det här.

Nu ska jag gå iväg och borra hyllor, så ni får stå ut med de här nyheterna tills vidare. Kolla Facebookgruppen för mer saker när de sker..

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply