Categorized | MankerBeer News

Manker Beer goes to Dogfish Head

Efter ett par dagar i New York där vi främst hängt i Brooklyn så var det idag dags för dagen med stort D – en tripp ned till Delaware där jag inte bara bokat in oss på Dogfish Head’s bryggeritour utan även ordnat en träff med den ständigt påpassade Sam Calagione. Vi sitter nu i en hyrbil på väg ned från New York och planerar in diverse frågor inför vår intervju, uppspelta likt katolska skolflickor på ett nöjesfält.

Men det är to come. Så varför inte kort sammanfatta våra första dagar i New York?

Bästa stället att äta lunch en solig dag är helt klart Eataly nere på Union Square. På nedervåningen ligger en fantastisk saluhall med allt från glass och pasta till kött, böcker och en rad små restauranger. Men det är uppe på det öppna taket som det händer saker. Där har Sam tillsammans med XXXxX och XxXx öppnat en restaurang med fantastiskt god mat, ett gäng ‘hyfsade’ öl och 2-3 collaboration-öl de tre bryggarna och vännerna tagit fram, alla på cask.

Mer då? Rattle n Hum känns lite för obvious att säga så istället vill jag lyfta fram mug’s Alehouse på Bedford Avenue i Williamsbourg, Brooklyn. Runt 19 öl på tapp och John i baren är störtskön. Kom gärna tidigt i veckorna när det bara är sköna stammisar som hänger där.

Annars måste man förbi kötthimlen Fette Sau när man är i Brooklyn. Ett långt stenkast från Bedford Ave ligger detta köttparadis där man väljer bland 7-8 olika köttbitar som sedan vägs upp.

Vad är våra egna favoriter annars?

Manker:
Bästa ölen: Ballast Point Sculpin apfärsk på fat, Stone/Ballast Point/ Kelsey McNair San Diego Country Session Ale var Ka-Kablamo!
Bästa ställena: Mug’s Alehouse, Eataly och så ju Hop Devil’s Beer-Unch ‘duglig’ (en rätt och drick så mycket du vill på 90 min för 20$)
Bästa käket: Köttfrosseri på Fette Sau och pizzorna på Roberta’s

M2:
Bästa ölen: Lagunitas Maximus på cask, Stone Double Bastard 2008 på fat ‘dög också’.

Bästa ställena: Dean and Deluca (manhattan) och Bedford Cheese Shop – två underbara ställen för matfantaster
Bästa käket: De rökiga och chiliheta Baked Beans’en på Fette Sau och helhetsupplevelsen med Sixpoint Bengali Tiger och tomatsåsen på The Meatball Factory på Bedford Ave

Edit. På Dogfish Head’s Brew pub just nu med detta framför oss

20111025-145556.jpg

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

One Response to “Manker Beer goes to Dogfish Head”

  1. Beer-naise says:

    Fy fan va sotis jag är!!

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply