Categorized | MankerBeer News

Beer Wars och ölsnack på Bandit Rock

I samband med releasen av Beer Wars så hade Bandit Rock en intervju med tokiga pop’aren Jonas Danielsson från Brill & CO. Riktigt intressant snack om hur ölintresset verkar öka i samklang med att intresset för god mat och dryck i övrigt sprider sig. Den utvecklingen är vad vi på Manker Beer och troligen de flesta bloggare vill vara med och bidraga till. Kvantitet ger vika åt kvalitet och idag är det inte helt omöjligt att ha kvalitet i någon större kvantitet och fler och fler börjar också intressera sig för vad som är i ölen. Som nämns i intervjun så är det som att jämföra med att ta sina mattipps från McDonalds.

För precis som folk har börjat lära sig om viner så är det nu inte ovanligt och rent av främmande att ha lite basickunskap om humle och humlens olika karaktärer. Nästa steg är väl att Systembolaget börjar annamma det mer och mer, vilket de kanske har börjat med något i och med större inleveranser och lite mer spridning. Den dagen det serveras en krispigt torr ale till maten på något “större” evenemang då jäklar. Tänk er bara att man under Nobelmiddagen serverar en friskt humlad american pale ale. Därför är det riktigt kul att Jessica Heidrich nu gör ölserie med Mathias Dahlgren och att ställen som 19 Glas, Pubologi m.fl trycker mer och mer på ölen. För öl är relativt sätt rätt billigt mot mycket viner varpå det är lättare att inspirera till ökat intresse för dryck och mat då det är billigare att gå ut och ta två goda öl och en matbit på Pubologi än en något dyrare flaska vin och samma mat.

 Med personer som brinner för vad de gör och importörer som Brill, Brekeriet, Elixir Wines och Wicked Wine så får vi en blandning av öl som gör att det finns något för all och i takt med att intresset ökar. Större intresse gör att krogar och restauranger kan få bredd på ölen varpå man kan botanisera för att hitta vad man själv gillar. Gillar du inte amerikansk IPA (knasigt va?) utan vill ha en brittisk porter till din köttbit på typ Texas Longhorn så ska du kunna få det (nu är TL rätt amerikaniserat så var väl dåligt exempel). Kul är det och mycket händer och lär fortsätta hända.  

Nog om mitt svammel nu, lyssna istället på intervjun här.

Bara för att gårdagen var en dag lycka (Pearl Jam kommer till Europa i vår) så bjuder jag på ett till Banditklipp som rör detta – Bandit Unplugged Even Flow.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

One Response to “Beer Wars och ölsnack på Bandit Rock”

  1. jonas says:

    hahaha… det är nog första gången nån kallar mig för popare 😉

    och som sagt dagens största nyhet var ju Pearl Jam till Sverige, äntligen!!!

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply